Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Coming out, coming home, coming together - Weekendretraite

Tijdstip
22 Maa 2018 17:00 tot 25 Maa 2018 16:00
Locatie
EIAB (Duitsland) Schaumburgweg 3, 51545 Waldbröl, Duitsland
Beschrijving

Voor de eerste keer in het EIAB: een retraite voor iedereen die in de traditie van Plum Village oefent en zich identificeert met de Lesbian, Gay, Bi, Trans, Inter, Queer. We willen elkaar leren kennen, zichtbaar zijn, elkaar steunen en bemoedigen, onze uniciteit en verbondenheid erkennen en de diversiteit van het leven vieren. Als we onze individuele expressie liefdevol omarmen, vinden ware acceptatie van de ‘dividualiteit’ van anderen.

In deze dagen samen willen we ruimtes creëeren van ontmoeting in aandacht. Ruimtes gekenmerkt door openheid en liefdevolle vriendelijkheid, ruimtes waarin we zowel onze pijn kunnen delen als onze vreugde en  waarin we gewoon kunnen genieten van het samen te zijn. Gedragen door onze gedeelde beoefening van mindfulness voeden en verdiepen we ons begrip, mededogen en de liefde voor onszelf, voor alle wezens en voor ons spirituele pad.

Breng je favoriete liedjes, gedichten, verhalen, dansen, muziekinstrumenten e.d. mee om te delen tijdens onze  ‘Viering van het leven’-theeceremonie’!

Taal van de retraite: Duits en Engels (er kan vertaald worden in het Nederlands)

Locatie: EIAB, Schaumburgweg 3, D-51545 Waldbröl, Duitsland

Begeleiding: door leken leraren Steffi Höltje, Margret de Backere, Jan-Michael Ehrhardt, Georg Lolos, Geraldine Pillaert en anderen

Informatie en aanmelden: via deze webpagina

Contactinformatie
E-mailadres:
homepage image placeholder