Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Diepe Ecologie & Het Werk dat Verbindt - Verdiepingsweekend

Tijdstip
15 Jun 2018 20:00 tot 17 Jun 2018 18:00
Locatie
De Maanhoeve, Exloërveen Exloërveen 18A, 9574 PB Exloerveen, Nederland
Beschrijving

Deze retraite, geïnspireerd door Boeddhisme en het Diepe Ecologie werk van Joanna Macy, helpt ons opnieuw te verbinden met de Aarde, en ondersteunt ons in het omgaan met de overweldigende ecologische en sociale crisis van onze tijd. Als mensheid bedreigen we de continuïteit van het leven op Aarde, en tegelijkertijd schuilt in ons de ongekende potentie om de Aarde te helen.

Joanna Macy’s werk van Diepe Ecologie is een interactief proces van oefeningen, meditaties en groepswerk dat mensen helpt gevoelens van wanhoop en boosheid te transformeren in moed, veerkracht en samenwerking. Het  opent een nieuw horizon om de wereld als ons grotere lichaam te begrijpen, en laat ons leren van de natuur, onze voorouders en de toekomstige generaties. 

Deze ervaringsgerichte retraite is geschikt voor iedereen die bereid is om samen op een eerlijke en diepgaande manier te onderzoeken welke rol wij kunnen spelen in de heling van onze Aarde. Hoe gaan we om met de planetaire uitdagingen die voor ons liggen? Hoe dragen we bij aan de overgang naar een levensondersteunende samenleving? 

Data en tijden: vrijdagavond 15 juni 18.00 beginnen we met een lichte maaltijd. je bent welkom vanaf 16 uur. Zondag eindigt het programma om 16 uur. Na schoonmaak en opruimen kunnen we spoedig vertrekken.

Locatie: meditatieboerderij De Maanhoeve, Exloerveen. Lees meer over de praktische aspecten van deze locatie. Tevoren sturen we een infomail met routebeschrijving en een carpoollijst om met elkaar mee te rijden.

bas bruggeman2Begeleider: Bas Bruggeman (28) werkte een jaar lang voor het Bruto Nationaal Gelukscentrum in Bhutan, waar hij retraites en workshops begeleidde over hoe we meer geluk, hart en verbinding in ons leven kunnen brengen. Geïnspireerd door het idee (en Bhutans realiteit) van wat er kan gebeuren als je geluk en welzijn als doel centraal stelt in de samenleving, is hij gepassioneerd om een nieuw verhaal over ontwikkeling de wereld in te helpen. In zijn huidige werk geeft hij retraites, workshops en vertelt over Bruto Nationaal Geluk in Bhutan, Deep Ecology en meditatie. Alhoewel hij geschoold is in filosofie en antropologie aan de Universiteit van Amsterdam, zijn zijn hart en ziel meer gevormd door het bereizen van de wereld, het leven in de natuur, het geven van terminale zorg, en een decennium van meditatiebeoefening in de traditie van zenmeester Thich Nhat Hanh. Hij is verbonden met ‘Leven in Aandacht’, ‘Wake Up’ en de ‘Order of Interbeing’ in de Plum Village Traditie. 

 Kosten: € 188 voor het weekend (inclusief alle kosten: koffie, thee, kleine kamers met linnengoed, heerlijke vegetarische maaltijden en de vergoeding voor de leraar). Dus geen dana na afloop. 
Reductie: Voor studenten of mensen met een vergelijkbaar inkomen, is de prijs € 141.

Inschrijven: De inschrijving verloopt online en start 1 april 2018. Zie de knop Inschrijven onderaan deze aankondiging (verschijnt t.z.t.). Je kunt annuleren tot 14 dagen voor het weekend. Je krijgt dan je inschrijfgeld retour na aftrek van 25% administratiekosten. Mocht je aangewezen zijn op een 1-persoonskamer dan kan je dit - met reden waarom - doorgeven aan de administratie: . Een 1-persoonskamer kost € 25 extra.

Video van spirituele leiders en jonge ecologische activisten (o.a. Bas) tijdens de klimaattop in Bonn, najaar 2017

Contactinformatie
E-mailadres:
homepage image placeholder