Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Weekendretraite De kracht van stilte & natuur - Weekendretraite

Tijdstip
27 Apr 2018 18:00 tot 29 Apr 2018 16:30
Locatie
De Maanhoeve, Exloërveen Exloërveen 18A, 9574 PB Exloerveen, Nederland
Beschrijving
Tijdens de weekendretraite met het thema ‘de kracht van stilte en natuur’ ervaren we door mindfulness en verschillende periodes van stilte de helende kracht van de natuur. Kom helemaal tot rust op deze mooie retraite locatie gelegen in Drenthe, welke omringd is door een prachtige drie hectare grote (spirituele) tuin. De meeste tijd brengen we buiten door, in de tuin met aanwezige dieren en in de nabij gelegen bossen en het heidegebied van Exloo. Even helemaal niets hoeven, alleen maar de balans tussen onszelf en de natuur ervaren dat is waar het dit weekend om draait
Het programma van de retraite
Om de kracht van de natuur te ervaren gebruiken we perioden van stilte die verweven zullen zijn in de verschillende programma onderdelen. Wat deze retraite bijzonder maakt is de mogelijkheid om tussen de dieren (varkentjes en kippen) te mediteren en dat we een groot deel buiten doorbrengen. Je kunt verwachten dat we oa: begeleide meditaties, mindful bewegen en (blote voeten/stilte) wandelingen maken. Dit alles ondersteund door Mindfulness. Het programma biedt ook optionele onderdelen, je kunt dan zelf kiezen of je op jezelf wilt zijn. Het precieze programma wordt in de week voorafgaand aan de retraite vormgegeven aan de hand van de laatste weerberichten.
Begeleiding: De retraite wordt begeleid door Mirjam Streumer en Pascal van der Straten, die beiden de kracht van de natuur ervaren in hun dagelijkse leven. Mirjam vindt haar weg in het leven door haar hart te volgen. De afgelopen 5 jaar heeft zij hier ruimte voor gemaakt door o.a. het volgen van verschillende (stilte) retraites, veelal in de traditie van Zen boeddhist Thich Nath Hanh, maar ook op andere plekken tijdens haar reizen door Thailand en India. Pascal is al sinds zijn jeugd gefascineerd door de natuur en de elkaar opvolgende seizoenen. Surfen was voor Pascal de directe aanleiding om zich verder te verdiepen in meditatie en mindfulness. Pascal volgde eerst zelf opleidingen in de Japanse zen traditie en ging daarna lesgeven. Toen hij in aanraking kwam met de mindfulness traditie van Thich Nath Hanh viel het voor hem op zijn plaats.
Kosten Het weekend, inclusief het dagprogramma, kost €235,- per persoon bij verblijf in een gedeelde 2-persoonskamer. Het is mogelijk om een prive kamer te nemen (beperkt beschikbaar). Jouw voorkeur vermeld je bij je boeking. We verblijven op basis van volpension, inclusief koffie/thee/water, snacks en volop fruit. Mocht de prijs een belemmering voor je zijn om deel te nemen dan kun je contact met ons opnemen.
Locatie Tijdens dit retraite verblijven we op de sfeervolle Maanhoeve aan de Exlooerveen 18 in Drenthe. Deze locatie ligt in Noord-Drenthe en het dichtstbijzijnde station is station Emmen. Er is voldoende gelegenheid om gratis te parkeren. Wil je carpoolen of opgehaald worden van het station? Dan kun je jouw voorkeuren aangeven in het aanmeldformulier.
Contactinformatie
homepage image placeholder