Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh - Introductiecursus 2 weekends

Tijdstip
31 Aug 2018 18:00 tot 02 Sep 2018 17:00
Locatie
Bosoord, Loenen Hoofdweg 109, 7371 GE Loenen, Nederland
Beschrijving


De vier velden van aandacht. I
ntroductiecursus meditatie in de traditie van Thich Nhat Hanh, 2 retraiteweekends verzorgd door dharmaleraar Eveline Beumkes.

Ik adem in en kom tot rust
Ik adem uit en glimlach
Thuisgekomen in het nu
Wordt dit moment een wonder

        - Thich Nhat Hanh

De mooiste liefdesverklaring die ik ooit gehoord heb is "Als ik bij jou ben, wil ik nooit ergens anders zijn". Dit is precies wat de mindfulness-beoefening mij laat ervaren: Als ik (werkelijk) hier ben, wil ik nooit ergens anders zijn. Onverdeelde aandacht werkt als een toverstafje dat van regendruppels diamanten maakt en plassen tot een heilige handeling verheft. Niet voor niets spreekt Thich Nhat Hanh over the 'Miracle of Mindfulness'. Alles waar we diepgaand contact mee maken door er onze onverdeelde aandacht aan te geven, verandert van iets (schijnbaar) gewoons ... in een wonder. De sleutel om dit wonder te realiseren is onvoorstelbaar eenvoudig: het volgen van de ademhaling. In de cursus oefenen we hiermee a.d.h.v. meditatievormen die Thich Nhat Hanh ons aanreikt, gebaseerd op de Soetra over de Vier Velden van Aandacht. Er worden teksten en oefeningen uitgereikt voor thuis. Het uitwisselen van ervaringen vormt - naast uitleg en oefening - een belangrijk onderdeel van het programma. 

Eveline Beumkes2016Begeleiding: de weekenden worden begeleid door dharmaleraar Eveline Beumkes 

Voor wie: iedereen is welkom, ervaring met mindfulness is wenselijk maar niet noodzakelijk.

Waar: Conferentiecentrum Bosoord, Loenen. Bekijk hier de faciliteiten van dit centrum. Tevoren ontvang je een routebeschrijving en een carpoollijst om het reizen te vergemakkelijken. 

Data en tijden:  vrijdag 31 augustus 18.00 start van het weekend met een broodmaaltijd. Je bent welkom vanaf 16.00 uur. Einde programma zondag 2 september 16 uur. Na gezamenlijk opruimen en schoonmaak zijn we uiterlijk 17.00 uur klaar.
Tweede weekend: 14 - 16 september, zelfde tijden. De weekends vormen één geheel en kunnen niet los van elkaar worden gevolgd.

Kosten: (voor de 2 weekends samen) € 488, inclusief heerlijke vegetarische maaltijden, een comfortabele (2-persoons) hotelkamer. Inbegrepen is ook de vergoeding van de leraar (dus geen dana na afloop). Er zijn enkele 1-persoonskamers. Deze kosten per weekend 25 euro extra, dus € 50 samen. Een linnenpakket kost € 5, dus samen € 10.. 
Reductieprijs voor studenten en mensen in een soortgelijke inkomenssituatie: € 366. Mocht de prijs een bezwaar zijn neem dan contact op met  

Aanmelden: de inschrijving start 1 juni 2018 online. Onderaan deze pagina verschijnt dan een knop 'Inschrijven'.Je inschrijving is definitief na betaling. Je kunt annuleren tot 14 dagen voor de startdatum van het eerste weekend. Je krijgt dan je inschrijfgeld retour na aftrek van 25% administratiekosten. Het maximale aantal deelnemers is 20.

Contactinformatie
E-mailadres: