Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Activiteiten van sangha's

In dit overzicht staan de publiek toegankelijke activiteiten vermeld die door sangha's (meditatiegroepen) worden georganiseerd in Nederland en Vlaanderen. St. Leven in Aandacht laat de verantwoordelijkheid bij de organisator, maar vraagt wel dat de activiteit gebaseerd is op de traditie van Thich Nhat Hanh. Meld je activiteit voor plaatsing in deze agenda aan bij: webredactie@aandacht.net

In vrede lopen voor vrede in Utrecht

Elke zondag lopen we in vrede voor vrede rond de kern van stad Utrecht. Onze leraar Thich Nhat Hanh is ons voorgegaan door te lopen in vrede tijdens de oorlog in Vietnam. Wij zetten dit graag voort in deze tijd waarin we te maken hebben met oorlog in veel gebieden in de wereld. Door samen in vrede te lopen, wakkeren we in onszelf de vrede aan.  Lees meer over tijd en plaats

04
dec
2022

In stilte wandelen in de Hobokense Polder

04-12-2022 10:00 -12:00
dana

Op 4 december wandelen we in de Hobokense polder (Antwerpen) onder begeleiding van Karin Coolsaet.
Tussen de Schelde, Hoboken en de industrie ligt de Hobokense Polder: de grootste brok natuur in Antwerpen Stad. De natuur kreeg hier vrij spel en er ontstond een waardevol en prachtig natuurgebied, met een grote verscheidenheid aan landschappen en een enorme rijkdom aan plantensoorten. Meer dan 500 verschillende planten en 360 verschillende paddenstoelen vinden hier hun thuis. In de late lente stelen orchideeën de show en tussen het gras kan je de bos- en de bijenorchis ontdekken. Ontdek hier een verrassend rustig decor met gallowayrunderen.

19
dec
2022

Recitatie Vijf Aandachtsoefeningen - Online cyclus

19-12-2022 20:00 -21:15
deelname gratis
Tijdens retraites kan je als beoefenaar de Vijf Aandachtsoefeningen aannemen. Je belooft dan aan jezelf en aan de gemeenschap dat je wilt leven volgens de leefregels van de Vijf Aandachtsoefeningen in het vertrouwen in de Boeddha, de Dharma en de Sangha. Maar ook zonder dat kun je met deze online sangha de oefeningen regelmatig lezen om je beoefening te voeden. De avonden worden afwisselend begeleid door Claudia Hoppe, Gerda Rosiers, Marc Meirens, Dianne Komen en Stefaan Hansoul.
17
mrt
2023

DruYoga en Meditatieweekend

17-03-2023 17:00 - 19-03-2023 17:00
€350.00

Balans en Vitaliteit

Dit Dru Yoga- en meditatieweekend wordt gegeven op de Volkshogeschool in het Hoornse bos op Terschelling. Een unieke locatie met een prachtige yogaruimte. Begeleiding door Heleen Zeilstra en Jivan de Klerk, yogadocenten en beoefenaars van mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh.

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden