Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Verbinding maken met je vrouwelijke essentie - Workshop voor vrouwen

vrouwen ilse

Een meditatieve avond voor vrouwen die ervaring hebben met seksueel misbruik. Dit is een fragiel en intiem onderwerp dat velen van ons nog steeds ongemakkelijk maakt. En toch heeft het ruimte, tijd en liefdevolle aandacht nodig om te helen en transformeren. Samenkomen met andere vrouwen om elkaar te steunen, delen, luisteren, genieten, mediteren en meer kan veel steun en vreugde bieden in ons helingsproces. Er is zoveel schoonheid en potentie wanneer vrouwen samenkomen in een veilige setting en een open hart.

Deze avond biedt een plek waar iedere vrouw haar eigen vrouwelijkheid kan ontdekken en voor haar zorgen. Na seksueel misbruik blijft er vaak schaamte, schuldgevoelens, woede, verdriet, angst of zelfverwijt achter. Dit houd ons gevangen. Terwijl vrijheid, vreugde en liefde ieders geboorterecht is! Net als helen en ruimte innemen.

Deze reis is niet alleen helend voor onszelf, maar voor de hele planeet. Dankzij de beoefening van interbeing weten we dat dit waar is. En dat we elkaar en de aarde nodig hebben om te kunnen helen en groeien.

De avond start om 19.00 uur in een hele fijne, warme en mooie ruimte bij de Ubuntu yogastudio in de oude pakhuizen in Amsterdam.

Onderdeel van deze avond is o.a. een begeleide meditatie om te landen, visualisatie waar je een reis maakt om kennis te maken met je eigen vrouwelijke essentie of innerlijk godin (je mag zelf de naam kiezen die voor jou prettig voelt). Deze ontmoeting is pure vreugde en soms ook diep verdriet. Er zijn altijd nieuwe lagen in ons die we kunnen ontdekken. Na deze reis zal er een korte tijd zijn voor creativiteit waar je uitgenodigd wordt om de uitkomst of intentie van jouw reis te tekenen of op te schrijven. Al het benodigde materiaal zal aanwezig zijn.

Ook zullen er gezonde snacks aanwezig zijn. Genieten is belangrijk en eten kan daarom een echte beoefening en daad van zelfliefde zijn.

Ook zal er ruimte zijn om elkaars verhalen te horen met Dharma Sharing. Dharma Sharing is een mooie beoefening om vanuit je hart te spreken en met aandacht te luisteren. Door middel van mindful spreken en diep luisteren creëren we een rustige, veilige en niet-oordelende omgeving. Alles wat gedeeld wordt, blijft in de cirkel. Alleen luisteren en in stilte blijven is natuurlijk ook goed. Het belangrijkste is dat er een ruimte wordt gecreëerd waar iedereen zich veilig voelt om zichzelf te zijn.

We eindigen de avond met een totale ontspanning.

De begeleide meditatie, Dharma Sharing en totale ontspanning wordt begeleid in de sfeer en traditie van zenboeddhist Thich Nhat Hanh en Plum Village.

Het zal weer voor een hele kleine groep zijn om het intiem te houden. Aarzel niet om contact met mij op te nemen als je vragen hebt of vooraf wilt bellen.

Kosten: € 55

Adres: Entrepotdok 55A, 1018 AD Amsterdam

Contact of aanmelding kan via: krabbenilse@gmail.com

De ondersteuner en begeleider van deze avond is Ilse Krabben

ilse Krabben

De ondersteuner en begeleider van deze avond is Ilse Krabben

Ilse is al lang bezig met het pad naar heling. Het heeft haar veel tijd gekost haar achtergrond met trauma en seksueel misbruik recht in de ogen te kunnen kijken. Ze heeft ervaring en hulp ontvangen van coaches, mindfulness retraites in Plum Village waaronder de drie maanden rains-retreat, verschillende lichaam therapieën en integratieve therapie. Sinds kort vindt ze ook heling en steun in medicijnplanten. Haar aspiratie is om zichzelf en andere vrouwen te helpen om vrij te zijn van schuld, schaamte en zelfverwijt. Om echt vrij te zijn en in onze ware zelf te komen staan om weer te kunnen genieten.

Vrouwen worden al eeuwen gevoed met schuld en schaamte. En vrouwen zijn gaan geloven dat ze moeten kiezen tussen dienstbaarheid aan anderen of hun vrouwelijke essentie en godin-zijn. Dit is destructief voor zichzelf en een groot gemis voor haar en anderen. Het terugvinden hiervan is een prachtig en helend cadeau dat we onszelf, onze kinderen, relaties en de aarde kunnen geven.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 31-03-2023 19:00
Einddatum 31-03-2023 21:30
Max. deelnemers 7
Prijs per persoon €55.00
Locatie Entrepotdok 55, Amsterdam
Categorieën Activiteiten Sangha's & Anderen

Locatie Kaart