Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Hup, terug in je lijf! - Workshop voor kinderen

Workshop voor kinderen van 7 - 10 jaar

meditatiekinderen

Deze workshop biedt kinderen de mogelijkheid om op een speelse manier meer in contact te komen met zichzelf. Dagelijks leren kinderen veel (mooie en nuttige) dingen. Van rekenen en taal tot veters strikken en fietsen. Maar kinderen hebben ook een systeem nodig waarmee ze hun verschillende emoties en ervaringen (h)erkennen en onder woorden kunnen brengen. Een eigen taal waarmee ze uitdrukken wat ze voelen en wat hen diep van binnen bezighoudt. Zo ontstaat er ruimte in hoofd en hart. Daarnaast biedt het kinderen een sterker gevoel van veiligheid en rust. Dit is de basis waarmee ieder kind beter leert, verder groeit en positieve relaties aangaat met haar of zijn omgeving.

De workshop bestaat o.a. uit verschillende mindfulness oefeningen (in de traditie van Plum Village), mindfulness spelletjes, ontspanningsoefeningen, beweging en creatieve opdrachten die de kans geeft om de huidige staat van je binnenwereld, emoties en wensen of behoefte te ontdekken. Tussendoor nemen we een pauze waar gezonde snacks en limonade aanwezig is. In het begin en na afloop nemen we de tijd om samen te reflecteren. Wanneer hier ruimte voor gemaakt wordt hebben kinderen eindeloos veel thema’s waar ze over kunnen en willen reflecteren, heeft Ilse tijdens de workshops ontdekt. Daarom is elke workshop anders en aangepast op wat zich in het moment aanbiedt.

De begeleider van deze workshop, Ilse Krabben, werkt o.a. als vakdocent voor Jeugd Theater de Krakeling en is auteur van het kinderboek ‘Springlevend’. Na 7 jaar werken in het onderwijs merkte ze dat de thema’s van deze workshop vaak ontbreekt en kinderen er behoefte aan hebben. Daarom organiseert ze nu deze workshops om in een fijne ruimte en met een kleinere groep dan op school dit te kunnen doen. Haar liefde voor mindfulness is ontstaan na de vele retraites waaronder de drie maanden rains retreat in Plum Village. Dit wil ze graag met zoveel mogelijk mensen delen, waaronder ook kinderen.

Locatie van de workshop: Entrepotdok 55A, 1018 AD Amsterdam

Datum: zondag 2 april (twee afzonderlijke bijeenkomsten)

Tijden: 14:00 – 16:15

Kosten: € 30 (Voor degene die het niet kunnen betalen is het mogelijk om korting te vragen.)

Informatie of aanmelding: krabbenilse@gmail.com

 

Evenement Eigenschappen

Startdatum 02-04-2023 14:00
Einddatum 02-04-2023 16:15
Max. deelnemers 10
Prijs per persoon €30.00
Locatie Entrepotdok 55, Amsterdam

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden