Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Meditatiedagen & Retraites

Stichting Leven in Aandacht organiseert retraites en meditatiedagen in Nederland en Vlaanderen. Doel is de wijsheid van het boeddhisme uit te dragen zodat mensen hiermee hun levenspad kunnen verrijken. Monniken, nonnen en leken leraren uit de traditie van Thich Nhat Hanh verzorgen de lezingen en geven begeleiding.

Mediteren bij een kopje thee - Retraiteweekend met br. Phap Xa

Tijdstip
05 Okt 2018 20:00 tot 07 Okt 2018 17:00
Locatie
Vriendenhuis Nooitgedacht, Tricht Middelweg 45, 4196 JG Tricht, Nederland
Beschrijving


Ontspanning bij een kopje thee – 
Mediteren en ontspannen in een traditionele theemeditatie met broeder Phap Xa.

In deze retraite oefenen we aan de hand van diverse meditatieoefeningen gedurende de hele dag bij onszelf te blijven. We oefenen meditatie tijdens het zitten, het lopen, het staan en het liggen. Het bijzondere aan deze retraite is het gezamenlijke theedrinken. In Azië heeft thee al sinds lange tijd een spirituele betekenis. In veel boeddhistische kloosters werd thee gekweekt en kreeg het theedrinken een bijzondere smaak: de smaak van meditatie. Theedrinken ontwikkelde zich tot een ceremonie om mensen op een meditatieve en gezellige manier samen te brengen.

In deze retraite leren we zowel meer over de boeddhistische meditatie en inzichten als ook over het zetten van verschillende Aziatische theesoorten. Er te zijn, te ademen, te glimlachen en thee met ons te drinken is genoeg.

Data en tijden: Het programma begint vrijdag 5 oktober om 20.00 uur. Je bent welkom vanaf 18.30 uur om aan te komen, je te installeren en een kop thee te drinken.  Zondag 7 oktober eindigt het programma om 17.00 uur. 

Locatie: Vriendenhuis Nooitgedacht in Tricht. Lees meer over de faciliteiten van het Vriendenhuis. Tevoren sturen we een routebeschrijving en een carpoollijst

Voor wie: Iedereen is welkom. Ervaring met meditatie is niet vereist.

Begeleiding: Het weekend wordt begeleid door broeder Phap Xa, een nederlandse monnik die in Duitsland woont in het EIAB

Kosten: De deelnameprijs is € 90. Na afloop wordt dana gevraagd voor de leraar, Plum Village en Huize Nooitgedacht
Reductieprijs Voor studenten en mensen in een vergelijkbare inkomenssituatie is een reductietarief beschikbaar van: € 67,50.

Aanmelden: Je kunt je aanmelden op deze website via de knop 'Inschrijven' onderaan deze aankondiging. De inschrijving begint op 1 augustus. Je inschrijving is definitief na betaling. Annuleren is mogelijk tot 2 weken voor de aanvang van het weekend. Je ontvangt dan de inschrijfkosten retour minus 25% administratiekosten. 
Het maximum aantal deelnemers is 20.

Contactinformatie
E-mailadres:

waterlelie

homepage image placeholder