Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Meditatiedagen & Retraites

Stichting Leven in Aandacht organiseert retraites en meditatiedagen in Nederland en Vlaanderen. Doel is de wijsheid van het boeddhisme uit te dragen zodat mensen hiermee hun levenspad kunnen verrijken. Monniken, nonnen en leken leraren uit de traditie van Thich Nhat Hanh verzorgen de lezingen en geven begeleiding.

SanghaOntmoetingsWeekend

Tijdstip
12 Okt 2018 18:00 tot 14 Okt 2018 17:00
Locatie
Bosoord, Loenen Hoofdweg 109, 7371 GE Loenen, Nederland
Beschrijving

Wil jij in jouw sangha een rol spelen als begeleider? Of ben je al betrokken als begeleider bij een sangha en wil je hierop reflecteren? Bijvoorbeeld over de vraag hoe een sangha het beste tot vreugde kan leiden voor alle deelnemers, nieuwe en oude. Of hoe je onderlinge verbondenheid kunt stimuleren. En hoe kun je komen tot meer afwisseling in het programma?.

Wil je hier met andere sanghabegeleiders mee aan de slag, kom dan naar het 11e SanghaOpbouw Weekend van de Stichting Leven in Aandacht, georganiseerd in samenwerking met Wake Up (voor jong volwassenen).

Data en tijden: Het programma begint vrijdag 13 oktober om 18.00 uur  met een broodmaaltijd. Vanaf 16.00 uur kun je arriveren. Zondag 14 oktober eindigt het programma om 16.00 uur. Na gezamenlijk opruimen kunnen we uiterlijk 17.00 uur naar huis.

Locatie: Conferentiecentrum Bosoord in Loenen (bij Apeldoorn). Lees meer over de faciliteiten van Bosoord. Tevoren sturen we je een routebeschrijving en een carpoollijst.

Voor wie: iedereen die een begeleidende rol (wil) spelen in een meditatiegroep of sangha in de traditie van Thich Nhat Hanh is welkom. Ook begeleiders van Wake Up sangha’s. Daarnaast ook mensen die een nieuwe sangha willen oprichten of met een bestaande groep willen aansluiten bij de Plum Village beweging zijn van harte welkom.

Programma: dit weekend is een retraiteweekend met de gebruikelijke Plum Village dagindeling: zit- en loopmeditaties, lezingen, eten in stilte en delen in kleine (familie)groepen. De lezingen en andere programma onderdelen (workshops) zijn toegespitst op de bovengenoemde thema's van de sangha. Bovendien kun je in de (familie)groepen persoonlijk oefenen met het begeleiden van een sangha bijeenkomst: bijv. het begeleiden van zit- of loopmeditatie, het uitnodigen van de bel (klankschaal), het begeleiden van dharmadelen, het doen van de mindful movements. Plenair wisselen we uit over onze ervaringen en inzichten m.b.t. de sangha.

Begeleiding: Het weekend wordt begeleid door dharmaleraren Hilly Bol en Francoise Pottier en leden van de werkgroep SanghaOpbouw.

Kosten: De deelnameprijs is € 160, inclusief alle kosten waaronder heerlijke vegetarische maaltijden, een comfortavele hotelkamer (2p) en een SanghaWerkboek gratis. Na afloop wordt geen dana gevraagd.
De reductieprijs voor studenten en mensen in een gelijke inkomenssituatie: €120. Voor € 5 kun je een linnenpakket huren. Toeslag 1 persoonskamer: € 25.  

Inschrijving: De inschrijving start 1 juli online. Zie de knop 'Inschrijven' onderaan deze pagina. Je kunt tot twee weken tevoren annuleren. Je krijgt dan de inschrijfkosten retour na aftrek van 25% administratiekosten. Je kunt je plaats ook doorgeven aan iemand anders van je sangha. 

Informatie over het programma bij  

Contactinformatie
E-mailadres:

waterlelie

homepage image placeholder