Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Meditatiedagen & Retraites

Stichting Leven in Aandacht organiseert meditatiedagen en retraites in Nederland en Vlaanderen - onder de noemer Verdiepingsprogramma. Alle activiteiten hebben de mindfulness traditie van Thich Nhat Hanh als basis. De dagen en weekends worden begeleid door ervaren beoefenaars, zoals Dharmaleraren en leden van de Orde van Interzijn

Al benieuwd naar ons programma voor 2019? Kijk hier 

Het geluk in ons hart voeden - Nederlandstalige zomerretraite

Tijdstip
13 Aug 2018 17:00 tot 18 Aug 2018 14:00
Locatie
EIAB (Duitsland) Schaumburgweg 3, 51545 Waldbröl, Duitsland
Beschrijving

Meestal denken we dat ons geluk afhangt van omstandigheden buiten onszelf. Maar op een goede dag merken we dat het onze eigen geest is die vasthoudt aan negativiteit, kritiek, zorgen en problemen, terwijl er genoeg omstandigheden buiten ons zijn om gelukkig te zijn. In plaats van het geluk buiten onszelf te zoeken, zullen we in deze retraite onze blik naar binnen richten, om te bekijken welke innerlijke houdingen ons schaden en welke inzichten ons geluk en onze vreugde voeden. Want we danken ons geluk vooral aan onze innerlijke bereidheid het daar te vinden waar het is: in het huidige moment.

Taal van de retraite: de lezingen zijn in het Engels met Nederlandse vertaling. Het delen in de familiegroepen is in het Nederlands. Kinderen en tieners krijgen eigen programma's in het Nederlands aangeboden 

Locatie: EIAB (European Institute of Applied Buddhism) in Duitsland, 70 km ten oosten van Keulen. 

Vervoer: Vanuit Utrecht en Arnhem worden door St. Leven in Aandacht bussen ingezet voor gezamenlijk vervoer. Inschrijving voor het busvervoer start 1 mei 2018. Meer info en aanmelden busvervoer.

Je vindt alle informatie over deze retraite op de speciale retraitewebsite van het EIAB, ook in het Nederlands. Hier kun je je ook online aanmelden.

Contactinformatie
E-mailadres:

 

Er zijn ruim 70 meditatiegroepen. Zoek een groep (sangha) bij jou in de buurt

homepage image placeholder