Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Meditatiedagen & Retraites

Stichting Leven in Aandacht organiseert retraites en meditatiedagen in Nederland en Vlaanderen. Doel is de wijsheid van het boeddhisme uit te dragen zodat mensen hiermee hun levenspad kunnen verrijken. Monniken, nonnen en leken leraren uit de traditie van Thich Nhat Hanh verzorgen de lezingen en geven begeleiding.

Het geluk in ons hart voeden - Nederlandstalige zomerretraite

Tijdstip
13 Aug 2018 17:00 tot 18 Aug 2018 14:00
Locatie
EIAB (Duitsland) Schaumburgweg 3, 51545 Waldbröl, Duitsland
Beschrijving

Meestal denken we dat ons geluk afhangt van omstandigheden buiten onszelf. Maar op een goede dag merken we dat het onze eigen geest is die vasthoudt aan negativiteit, kritiek, zorgen en problemen, terwijl er genoeg omstandigheden buiten ons zijn om gelukkig te zijn. In plaats van het geluk buiten onszelf te zoeken, zullen we in deze retraite onze blik naar binnen richten, om te bekijken welke innerlijke houdingen ons schaden en welke inzichten ons geluk en onze vreugde voeden. Want we danken ons geluk vooral aan onze innerlijke bereidheid het daar te vinden waar het is: in het huidige moment.

Taal van de retraite: de lezingen zijn in het Engels met Nederlandse vertaling. Het delen in de familiegroepen is in het Nederlands. Kinderen en tieners krijgen eigen programma's in het Nederlands aangeboden 

Locatie: EIAB (European Institute of Applied Buddhism) in Duitsland, 70 km ten oosten van Keulen. 

Vervoer: Vanuit Utrecht en Arnhem worden bussen ingezet voor gezamenlijk vervoer. Inschrijving voor het busvervoer start 1 mei 2018.

Je vindt alle informatie over deze retraite op de speciale retraitewebsite van het EIAB, ook in het Nederlands. Hier kun je je ook online aanmelden.

Contactinformatie
E-mailadres:

waterlelie

homepage image placeholder