Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Mantradag - Healing yourself is healing the Earth (2)

HEEL JEZELF HEEL DE WERELD. Dit is sinds 2017 het thema van onze zang- en stembevrijdingsdagen. Het is belangrijk dat we dit helend werk blijven doen, voor onszelf, voor elkaar, voor het lijden van de aarde en in de wereld. Helend zijn is mogelijk als we de positieve zaden in onszelf en in elkaar water geven.

Thich Nhat Hanh: “We hebben allemaal vele soorten ‘zaden’, diep in ons bewustzijn. Die als we ze water geven ontkiemen en zich naar buiten toe manifesteren”.

Vandaag nodigen we jullie uit de zaden, die diep in ons opslagbewustzijn aanwezig zijn, zingend te voeden. Het kunnen b.v. zaden zijn van liefdevolle vriendelijkheid, barmhartigheid, warmte, geluk, verbinding, enz.

Het gaat hierbij niet om het onderdrukken of ontkennen van de pijn die in en om ons heen is, maar om met de vreugde die uit dit zingen ontstaat, voor de pijn te zorgen.

Een deelnemer aan de Mantradag 22 mei 2022:

“Wie of wat zingt? Vraag ik me af. Het is vooral mijn hart dat zingt. Mijn hart is tastbaar en dichtbij. Het zingen verwijdert de laag van gedachten, zorgen, van alles wat nog moet. De laag die soms ongemerkt mijn hart bedekt, zodat ik maar een beetje in mijn hoofd blijf dwalen. Als ik zing is hiervan geen sprake. Ik zing mezelf uit mijn hoofd. Mijn aandacht is bij de melodie, bij de gezamenlijke muziek die we maken, bij de tekst en bij de betekenis van de tekst die resoneert in mijn hart. Daar groeien zaadjes van vertrouwen, hoop, vreugde en compassie.” Lees verder

Ellen en JoriekeKom zingen, zitten, lopen en bewegen in aandacht met Jorieke Rijsenbilt (foto rechts),  Dharmaleraar/stembevrijder en Ellen Starmans lid van de Orde van Interzijn/stembevrijder.

Datum en tijden: Zondag 25 juni 2023. Tijden: aanvang om 10 uur en einde om 16 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur.

Locatie: Deze mantradag vindt plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum (ITC), Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ onderaan deze aankondiging. Daar staat ook een routebeschrijving op. 

Carpool: Via het inschrijfformukier kun je aangeven of je iemand mee kunt nemen. Een week voor de bijeenkomst sturen we een carpoolijst van rit aanbieders toe aan alle deelnemers.

Kosten: De deelnameprijs is € 36. Deelnemers met een wat kleinere beurs betalen € 27. Studenten en jongeren met heel weinig inkomen betalen € 18. Deze bedragen dekken alleen de kosten van de organisatie.  Na afloop wordt Dana gevraagd voor de begeleiders, als dank voor hun inzet.

Meenemen: Neem je eigen vegetarische lunch mee. Eventueel je eigen meditatiekussen of bankje. Matjes en kussentjes alsook stoelen zijn aanwezig. Neem graag ook contant geld mee voor dana. 

Aanmelden: Vanaf 1 april 2023 is er gelegenheid in te schrijven via deze website. Zie de knop Inschrijven onderaan deze aankondiging (verschijnt t.z.t.).

Annuleringsvoorwaarden: we hanteren de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Contact: liaprogramma@aandacht.net

Evenement Eigenschappen

Startdatum 25-06-2023 10:00
Einddatum 25-06-2023 16:00
Registratie Startdatum 01-04-2023 08:00
Max. deelnemers 45
Ingeschreven 0
Aantal plaatsen 45
Sluitingsdatum 23-06-2023 12:00
Prijs per persoon 18 - 36 euro
Locatie Internationaal Theosofisch Centrum, Naarden

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden