Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Zonder modder geen lotus - Retraite met kloosterlingen Plum Village

Retraite met begeleiding door de Nederlandse monnik broeder Phap Xa en andere kloosterlingen van de Plum Village gemeenschap. Lees meer over br Phap Xa

LotusFlower 

In onze normale manier van kijken, wijzen we vaak de modder af en klampen ons vast aan de schoonheid en zuiverheid van de lotus. Als we echter wat dieper kijken, zien we dat de lotus in de modder groeit en dat er zonder modder geen lotus kan bloeien. Als we leren goed voor onze moeilijkheden, de modder, te zorgen, krijgt de lotus van liefde en begrip een kans tot bloei te komen. Liefde en begrip zijn essentiële voorwaarden voor ons geluk.

In deze retraite kijken we zowel naar de kunst van het geluk als naar de kunst van het lijden, oftewel leren hoe we onze pijn kunnen toelaten en zelfs omarmen. We oefenen op zo'n manier te ademen, dat er ruimte ontstaat om onze problemen onder ogen te zien, waardoor nieuwe perspectieven kunnen ontstaan. En onze adem wordt steeds meer een anker, een veilig toevluchtsoord.

Programma: Het programma tijdens dit weekend bestaat uit meditaties, lezingen, workshops, delen in groepen, vraag en antwoord sessies in de stijl van Plum Village. Op de laatste dag worden de Vijf Aandachtsoefeningen overgedragen.

Voertaal: Nederlands . Je kunt opgeven of je wilt deelnemen aan Engelstalige groepen.

Data en tijden: Het programma begint vrijdag 26 mei om 17 uur. Je bent welkom vanaf 15 uur. Maandag 29 mei eindigt het programma om 16.00 uur. Daarna nog gezamenlijk opruimen.

Voor wie: Iedereen is welkom. Ervaring met meditatie niet nodig.

Begeleiding: Het weekend wordt begeleid door br. Phap Xa samen met andere kloosterlingen

Locatie: Het weekend vindt plaats in Conferentiecentrum Beukenhof in Biezenmortel. Lees meer over de faciliteiten van Beukenhof

Carpoolen: Een week tevoren zal een carpoollijst worden rondgestuurd van mensen die een rit kunnen aanbieden.

Kosten: De deelnameprijzen zijn nog niet bekend. Het linnenpakket is inclusief. Je kunt ook elders overnachten. Er zijn 1-persoonskamers beschikbaar tegen 60 euro extra voor het hele weekend. 
Na afloop wordt dana gevraagd voor de kloosterlingen als dank voor onderricht en bijdrage aan de kloosters.

Aanmelden: De inschrijving loopt online via deze website, vanaf 1 maart 2023.

Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Contact: liaprogramma@aandacht.net 

Evenement Eigenschappen

Startdatum 26-05-2023 17:00
Einddatum 29-05-2023 16:00
Registratie Startdatum 01-03-2023 07:00
Max. deelnemers 50
Ingeschreven 0
Aantal plaatsen 50
Sluitingsdatum 24-05-2023 12:00
Prijs per persoon Prijzen nog niet bekend
Locatie Beukenhof, Biezenmortel

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden