Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Zonder modder geen lotus - Retraite met kloosterlingen

Ook in 2023 zijn we in de gelegenheid een grote retraite te organiseren met kloosterlingen van de Plum Village gemeenschap samen met br. Phap Xa uit het EIAB. We verheugen ons erop en heten iedereen van harte welkom. De retraite is niet zoals gebruikelijk in Beukenhof maar in De Nieuwe Erf in Diessen.

LotusFlower

In onze normale manier van kijken, wijzen we vaak de modder af en klampen ons vast aan de schoonheid en zuiverheid van de lotus. Als we echter wat dieper kijken, zien we dat de lotus in de modder groeit en dat er zonder modder geen lotus kan bloeien. Als we leren goed voor onze moeilijkheden, de modder, te zorgen, krijgt de lotus van liefde en begrip een kans tot bloei te komen. Liefde en begrip zijn essentiële voorwaarden voor ons geluk.

In deze retraite kijken we zowel naar de kunst van het geluk als naar de kunst van het lijden, oftewel leren hoe we onze pijn kunnen toelaten en zelfs omarmen. We oefenen op zo'n manier te ademen, dat er ruimte ontstaat om onze problemen onder ogen te zien, waardoor nieuwe perspectieven kunnen ontstaan. En onze adem wordt steeds meer een anker, een veilig toevluchtsoord.

Programma: Het programma tijdens dit weekend bestaat uit meditaties, lezingen, workshops, delen in groepen, vraag en antwoord sessies in de stijl van Plum Village. Op de laatste dag worden de Vijf Aandachtsoefeningen overgedragen.

Voertaal: Nederlands 

Data en tijden: Het programma begint vrijdag 26 mei om 17 uur. Je bent welkom vanaf 15 uur. Maandag 29 mei eindigt het programma om 16.00 uur. Daarna nog gezamenlijk schoonmaken en opruimen. Uiterlijk 17 uur zijn we samen klaar.

Voor wie: Iedereen is welkom. Ervaring met de beoefening in de Plum Village traditie is fijn, maar niet per se nodig.

Begeleiding: Het weekend wordt begeleid door de Nederlandse monnik br. Phap Xa van het EIAB samen met andere monniken van de Plum Village gemeenschap. Ook zullen enkele leken beoefenaars van de jongere generatie de monniken ondersteunen.

Locatie: Landhoeve De Nieuwe Erf in Diessen.  Deze rustig gelegen, geheel vernieuwde locatie heeft 2, 3, 4 en 8-persoons slaapkamers. De slaapkamers zijn heel ruim opgezet en hebben allemaal eigen sanitair. Lees meer over de faciliteiten van De Nieuwe Erf. Er is een beperkt aantal 1-persoonskamers die we zullen verdelen onder mensen die een urgente (medische) reden hebben.

Carpoolen: We raden aan zoveel mogelijk met elkaar mee te rijden. Ruim tevoren zal een carpoollijst worden rondgestuurd van mensen die een rit kunnen aanbieden.

Kosten: Bij deze locatie zijn de prijzen afgestemd op de kamer:

  • 1-persoonskamer: € 375 
  • 2-persoonskamer:  320 
  • 3-persoonskamer: € 275 
  • 4-persoonskamer: € 240 
  • 8-persoonskamer : € 175   

Het linnenpakket (sloop, lakens, dekbedovertrek) is bij de prijs inbegrepen Je kunt ook nog handdoeken huren, opgave via het inschrijfformulier.
Na afloop wordt dana gevraagd voor de kloosterlingen als dank voor onderricht en bijdrage aan de kloosters.

Aanmelden:  De retraite is opnieuw helemaal volgeboekt. Je kunt je op de wachtlijst laten plaatsen door een mail te sturen naar  liaprogramma@aandacht.net

Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Contact: overleg over kamerindeling e.d. bij liaprogramma@aandacht.net 

Evenement Eigenschappen

Startdatum 26-05-2023 17:00
Einddatum 29-05-2023 17:00
Max. deelnemers 97
Ingeschreven 97
Aantal plaatsen 0
Sluitingsdatum 26-05-2023 12:00
Prijs per persoon 175 - 375 euro
Locatie De Nieuwe Erf, Diessen

Sorry, dit evenement is volgeboekt. Klik op Details voor meer info.

Locatie Kaart