Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Een Bloeiende Sangha - Sangha-Ontmoetingsweekend

children drawing flowers 1

“Het opbouwen van een Sangha is als een zonnebloem planten. Je moet weten onder welke omstandigheden de bloem zal groeien en welke omstandigheden de groei belemmeren. Je hebt gezonde zaden nodig, bekwame tuiniers, zonneschijn en ruimte in overvloed.
Wanneer je een Sangha gaat opbouwen, is het belangrijkste dat je weet dat je het samen doet. Hoe meer je de Sangha omarmt, hoe meer je het gevoel van een afzonderlijk ik kunt loslaten. Ontspan je in de collectieve wijsheid en inzichten van de Sangha; je ziet duidelijk dat ogen, handen en hart van de Sangha groter zijn dan die van alle sanghaleden afzonderlijk”.
Thich Nhat Hanh in ‘Mindfulness’

Dit jaar is er weer een Sangha-Ontmoetingsweekend met als thema 'Een Bloeiende Sangha'. Stichting Leven in Aandacht organiseert dit weekend al vele jaren, speciaal voor de begeleiders in de sangha’s.

Zowel beginnende maar ook ervaren sanghabegeleiders uit Nederland, Vlaanderen en van Wake Up zijn van harte welkom. Iedereen kan van elkaar leren en elkaar inspireren. Het uitwisselen van ervaringen blijkt altijd weer heel boeiend.

Het weekend heeft in hoofdlijnen de opbouw van een retraite, maar tijdens dit weekend oefenen we ook in kleine groepen het begeleiden van meditatie-oefeningen: zitten en lopen, dharmadelen, eten in aandacht en andere oefeningen die in de sangha gedaan kunnen worden. En uiteraard is er een bel-training.

Het thema ‘Een Bloeiende Sangha’ wordt daarbij in lezingen en groepen besproken. Hoe beschermen en voeden we de sangha, zodat die kan groeien en bloeien. Hoe wordt het een plek waar iedereen graag z’n toevlucht neemt? Hoe gaan we om met verschillende gezichtspunten? Is iedereen altijd welkom? Hoe wordt onze sangha voldoende divers? En wat maakt ons tot een sangha in de Plum Village traditie?

Begeleiding: Het weekend wordt begeleid door dharmaleraren Hilly Bol en Francoise Pottier en leden van de Orde van Interzijn. In het voorbereidingsteam is ook Wake Up vertegenwoordigd

Voor wie: Voor beoefenaars in de sangha's die bijeenkomsten begeleiden of willen gaan begeleiden.

Data en tijden: het weekend begint vrijdag 27 oktober 17.00 uur en eindigt zondag 29 oktober om 17 uur. Op vrijdag ben je welkom vanaf 15 uur.

Locatie: Conferentiecentrum Bosoord in Loenen (bij Apeldoorn). Lees meer over de faciliteiten van Bosoord.

Kosten: De deelnameprijs is € 260. Deelnemers met een wat kleinere beurs betalen € 195. Studenten en jongeren met heel weinig inkomen betalen € 130. Huren van een linnenpakket kost 6,50 euro.
In deze prijzen worden alleen de organisatiekosten gedekt. We vragen na afloop Dana voor de begeleiders als dank voor het onderricht. We zorgen voor een QR code voor digitaal betalen

Er zijn enkele 1-persoonskamers (35 euro extra) , die worden ca 3 weken voor het weekend toegekend. Je kunt je daarvoor opgeven via het inschrijfformulier.

Aanmelden: je kunt je vanaf 1 augustus inschrijven via deze website. Zie de knop Inschrijven helemaal onderaan deze aankondiging (verschijnt t.z.t.)

Contact: liaprogramma@aandacht.net

Evenement Eigenschappen

Startdatum 27-10-2023 17:00
Einddatum 29-10-2023 17:00
Max. deelnemers 35
Ingeschreven 16
Aantal plaatsen 19
Sluitingsdatum 26-10-2023 12:00
Prijs per persoon van 130 tot 260 euro
Locatie Bosoord, Loenen

Locatie Kaart