Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Thema 'De Vier Hartkwaliteiten' - Verdiepingsdag 1/4

Dit is de 1e dag van de nieuwe serie van vier verdiepingsdagen over de Vier Hartkwaliteiten. Het thema van vandaag is Vreugde. De lezing en begeleiding op deze dag worden verzorgd door Jacquelien van Galen, lid van de Orde van Interzijn.

true love

Ware liefde bestaat uit vier elementen: liefdevolle vriendelijkheid, mededogen,
vreugde en gelijkmoedigheid, ook bekend als de Brahmavihara's.
 Ware liefde heeft de kracht om elke situatie te helen en te transformeren
en diepe betekenis te geven aan ons leven.

- Thich Nhat Hanh

De vreugde van ware liefde 

Vreugde is het derde element van ware liefde en kan niet zonder liefdevolle vriendelijkheid, mededogen en gelijkmoedigheid. Ware liefde verschaft jezelf en de ander om wie je geeft vreugde.

De Brahmavihara’s worden ook hartkwaliteiten of onbegrensde kwaliteiten genoemd. Hoe meer je deze kwaliteiten voedt, hoe onbegrensder ze worden. Hoe kunnen we onze eigen vreugde voeden in deze tijd, waarin we ons soms overweldigd kunnen voelen door gevoelens van angst, verdriet of pijn? Denk niet dat je pas vreugde kunt voelen als je vrij bent van deze gevoelens. Vreugde en verdriet interzijn, zij bestaan niet zonder elkaar.

We kijken op deze verdiepingsdag  dieper in de vreugde en naar manieren hoe we onze vreugde kunnen voeden.

Datum en tijden: Zondag 22 januari 2023. Tijden: aanvang om 10 uur en einde om 16 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur.

Locatie: De dagen vinden plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum (ITC), Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ onderaan deze aankondiging. Daar staat ook een routebeschrijving op. Vervoer per OV fiets vanaf station Naarden is mogelijk.

Begeleiding door: Jacquelien van Galen lid van de Orde van Interzijn

JacquelienJacquelien is lid van de Orde van Interzijn vanaf 2004. Ze is 40 jaar in het onderwijs werkzaam geweest en organiseerde met Tineke Spruytenburg en Claude Acker een aantal dagen van aandacht voor leraren. Ze oefent in de Refter sangha in Beek Ubbergen en is actief in de online sangha op vrijdagavond. Ook is ze sinds 2020 lid van het bestuur van Leven in Aandacht.

Programma: Naast een lezing, meditaties en delen over het onderwerp, is deze dag is ook een dag van aandacht, rust en stilte, een retraitedag. We beoefenen zit- en loopmeditatie (buiten) en eten grotendeels in stilte.

Carpool: Via het inschrijfformulier kun je aangeven of je iemand mee kunt nemen. Een week voor de bijeenkomst sturen we een carpoollijst van rit aanbieders toe aan alle deelnemers.

Kosten: De deelnameprijs is € 36. Deelnemers met een wat kleinere beurs betalen € 27. Studenten en jongeren met heel weinig inkomen betalen € 18. In deze prijzen worden alleen de organisatiekosten gedekt. We vragen na afloop DanaDana voor de leraar als dank voor het onderricht.

Meenemen: Neem je eigen vegetarische lunch mee. Eventueel je eigen meditatiekussen of bankje. Matjes en kussentjes alsook stoelen zijn aanwezig.

Aanmelden: Vanaf 10 december is er gelegenheid in te schrijven via deze website. Zie de knop Inschrijven onderaan deze aankondiging (verschijnt t.z.t.).

Annuleringsvoorwaarden: we hanteren de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Data hele serie:

Contact: liaprogramma@aandacht.net

Evenement Eigenschappen

Startdatum 22-01-2023 10:00
Einddatum 22-01-2023 16:00
Max. deelnemers 50
Ingeschreven 48
Aantal plaatsen 2
Sluitingsdatum 20-01-2023 12:00
Prijs per persoon 18 tot 36 euro
Locatie Internationaal Theosofisch Centrum, Naarden

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden