Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Thema 'De Vier Hartkwaliteiten' - Verdiepingsdag 3/4

Dit is de 3e verdiepingsdag van de serie over de Vier Hartkwaliteiten. Het thema van vandaag is Liefdevolle vriendelijkheid. De lezing en begeleiding op deze dag worden verzorgd door Anita Schreij en Jerôme Tonnaer, beiden lid van de Orde van Interzijn.

true love

Ware liefde bestaat uit vier elementen: liefdevolle vriendelijkheid, mededogen, vreugde en gelijkmoedigheid, ook bekend als de Brahmavihara's.
 Ware liefde heeft de kracht om elke situatie te helen en te transformeren en
diepe betekenis te geven aan ons leven.

- Thich Nhat Hanh

Liefdevolle vriendelijkheid: weldadig medicijn

Liefdevolle vriendelijkheid is zowel de intentie áls het vermogen om geluk en vreugde te kunnen schenken aan jezelf en de ander. Het vormt een weldadig medicijn en een radicaal antwoord op de uitdagingen van onze tijd. Liefdevolle vriendelijkheid beschermt ons tegen boosheid en wanhoop en creëert voor ons een plek waarin we veilig zijn. In deze dag van aandacht zullen we concreet ingaan op hoe je deze essentiële hartskwaliteit kunt cultiveren en laten groeien. We zullen oefenen om zonder voorbehoud ons hart te openen en contact te maken met dit onmisbare ingrediënt in ons leven,  namelijk liefde.

Datum en tijden: Zondag 26 maart 2023. Tijden: aanvang om 10 uur en einde om 16 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur.

Locatie: De dagen vinden plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum (ITC), Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ onderaan deze aankondiging. Daar staat ook een routebeschrijving op. Vervoer per OV fiets vanaf station Naarden is mogelijk.

Begeleiding door: Anita Schreij en Jerôme Tonnaer, beiden lid van de Orde van Interzijn

Anita S 2Anita maakte in 1994 kennis met Plum Village, nam in 1999 de Vijf Aandachtsoefeningen aan en in 2014 de Veertien Aandachtsoefeningen. Zij is lid van de Open Hart Sangha in Alkmaar en de Orde van Interzijn. Wat haar aanspreekt en inspireert in de Plum Village traditie van Thich Nhat Hanh zijn de simpele, haalbare en praktische toepassingen in het dagelijks leven. Om goed te kunnen zorgen voor een ander dien je eerst goed te zorgen voor jezelf. In elk moment is geluk te ervaren en je kunt elk moment opnieuw beginnen. Dankbaarheid en mildheid ervaart ze als sleutels tot transformatie en meer geluk. 
Anita is mantelzorger en mindfulness trainer

Jerome Jerôme oefent sinds 2009 in de traditie van Thích Nhất Hạnh. Eerst bij Wake Up Nijmegen waar hij verliefd werd op de beoefening en de Sangha. Momenteel is hij verbonden aan de Cordium-Sangha. Hij was actief voor Wake Up Nederland en is sinds 2017 ingetreden bij de Orde van Interzijn. Jerôme woont samen met zijn vrouw en achtjarige zoon in Nijmegen. Hij houdt van eenvoudig leven en de natuur. Hij heeft een achtergrond in cognitiewetenschap en klinische psychologie en werkt momenteel als gz-psycholoog in zijn eigen praktijk. Ook geeft hij onderwijs op de Radboud universiteit als docent psychologie.

Programma: Naast een lezing, meditaties en delen over het onderwerp, is deze dag is ook een dag van aandacht, rust en stilte, een retraitedag. We beoefenen zit- en loopmeditatie (buiten) en eten grotendeels in stilte.

Carpool: Via het inschrijfformulier kun je aangeven of je iemand mee kunt nemen. Een week voor de bijeenkomst sturen we een carpoollijst van rit aanbieders toe aan alle deelnemers.

Kosten: De deelnameprijs is € 36. Deelnemers met een wat kleinere beurs betalen € 27. Studenten en jongeren met heel weinig inkomen betalen € 18. In deze prijzen worden alleen de organisatiekosten gedekt. We vragen na afloop Dana voor de begeleiders als dank voor het onderricht.

Meenemen: Neem je eigen vegetarische lunch mee. Eventueel je eigen meditatiekussen of bankje. Matjes en kussentjes alsook stoelen zijn aanwezig.

Aanmelden: Vanaf 1 februari 2023 is er gelegenheid in te schrijven via deze website. Zie de knop Inschrijven onderaan deze aankondiging (verschijnt t.z.t.).

Annuleringsvoorwaarden: we hanteren de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Data hele serie:

Contact: liaprogramma@aandacht.net

Evenement Eigenschappen

Startdatum 26-03-2023 10:00
Einddatum 26-03-2023 16:00
Sluitingsdatum 24-03-2023 12:00
Max. deelnemers 50
Ingeschreven 50
Aantal plaatsen 0
Prijs per persoon 18 tot 36 euro
Locatie Internationaal Theosofisch Centrum, Naarden
Categorieën Verdiepingsprogramma

Sorry, dit evenement is volgeboekt. Lees de event-details voor meer info.

Locatie Kaart