Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Serie Verzoening en Heling - Dag 1: Je innerlijke kind

Dit is de 1e verdiepingsdag van de serie 'Verzoening en Heling'. Het thema van vandaag is 'Je innerlijke kind'. De begeleiding op deze dag worden verzorgd door Maria Moonlion en Albertine Smit, beiden lid van de Orde van Interzijn. 

Bestillandheal

Thay, onze leraar Thich Nhat Hanh, vertelt ons: 

“Je innerlijke kind kan vreugdevolle herinneringen opslaan en ook herinneringen over misbruik, genegeerd zijn, en andere trauma’s die we hebben meegemaakt in onze kindertijd. Ze kunnen een blijvend negatief effect op ons hebben gedurende ons hele leven op onze gezondheid en welzijn.”

Tijdens deze Dag van Aandacht worden we ons door middel van meditaties bewust van ons innerlijke kind, het beschadigde en vreugdevolle kind in onszelf en van dat van onze ouders en voorouders. We dragen het leed en de kracht van onze voorouders in ons en met ons mee. Veel van ons zijn boos op onze ouders. Ondanks alle goede intenties veroorzaken ze vaak veel leed bij hun (kwetsbare) kinderen. Veel van ons hebben daarom moeite met onze ouders. Echter, je kunt je ouders niet uit je zelf halen, je draagt ze altijd me je mee. We maken diep contact en omarmen ons innerlijke kind dat geleden heeft en dat nog de vreugde van de herfstbladeren en het wonder van de sterrenhemel kent. We gaan op weg om ons verleden te transformeren en in vrede en dankbaarheid te leven met onze ouders die in ons leven. Zo vindt verzoening en heling plaats.

Programma: Naast een inleiding, meditaties en deelrondes in verschillende vormen over het onderwerp, en we beoefenen zit- en loopmeditatie (buiten) en eten grotendeels in stilte

Begeleiding door: Maria Moonlion en Albertine Smit, beiden lid van de Orde van Interzijn

Maria Moonlion 2023Maria, Ware Helende Vertrouwen, is sinds 2017 lid van de Orde van Interzijn. In 1985 nam ze aan haar eerste duidelijke stappen op een spirituele pad van transformatie en heling voor haar innerlijke kind(eren), door middel van meditatie en diep kijken en met de steun van spirituele medebeoefenaars, de voorouders en de Aarde. Maria is een dankbare moeder van twee jong volwassenen. Ze geniet ervan om in allerlei vormen en met alle wezens die dat ook willen, samen te beoefenen om vrede en ware liefde te cultiveren. Ze is al 38 jaar actief met het ondersteunen en bewerkstelligen, in haar zelf en anderen, van heling en voeding door spirituele verbinding -- tijdens ceremonie als Aarde Vereerder en in het vanuit het hart delen in liefdevolle gemeenschappen. In het voorjaar 2020 heeft ze de Nederlandse Innerlijke Kind Online Sangha gestaart. Ze neemt actief deel aan verschillende Sangha’s o.a. Earth Holders NL, Internationale White Awareness Sangha, Online Sangha voor Ouders en Innerlijke Kind Sangha.

Albertine 2020Albertine maakte in 2006 kennis met Plum Village Traditie en nam in 2006 de Vijf Aandachtsoefeningen aan en in 2017 de Veertien Aandachtsoefeningen. Zij is lid van verschillende sangha’s. Wat haar erg aanspreekt en inspireert in de Plum Village traditie zijn de Aandachtsoefeningen, die ze beschouwt als praktische leefregels om toe te passen in het dagelijks leven en in haar werk. Ze was werkzaam als HRM consultent en Trainer bij verschillende bedrijven en bij de overheid. In de Verenigde Staten waar ze 8 jaar woonde, gaf ze Diversity Management trainingen, met een focus op inclusiviteit en NVC (Non Violent Communication). Ze werkte voor de Verenigde Naties in verschillende landen van de voormalige Sovjet Unie aan vredesprojecten voor jongeren en als trainer geweldloze/verbindende communicatie. Na haar terugkomst in Nederland werkte zij als trainer voor projecten voor vredesonderwijs. Al deze ervaringen, met name in het buitenland, hebben haar zeer bewust gemaakt van de invloed van haar eigen (aangeleerde) zienswijzen op haar gedrag en zeer verrijkt. De grondslagen van de Boeddhistische psychologie, aangevuld met haar ervaringen geven haar een krachtige aanvulling op haar werk als (trauma) counselor, trainer en mediator.

Datum en tijden: Zondag 17 september 2023. Tijden: aanvang om 10 uur en einde om 16.30 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur.

Locatie: De dagen vinden plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum (ITC), Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ onderaan deze aankondiging. Daar staat ook een routebeschrijving op. Vervoer per OV fiets vanaf station Naarden is mogelijk.

Carpool: Via het inschrijfformulier kun je aangeven of je iemand mee kunt nemen. Een week voor de bijeenkomst sturen we een carpoollijst van rit aanbieders toe aan alle deelnemers.

Kosten: De deelnameprijs is € 30. Deelnemers met een wat kleinere beurs betalen € 22,50. Studenten en jongeren met heel weinig inkomen betalen € 15. In deze prijzen worden alleen de organisatiekosten gedekt. We vragen na afloop Dana voor de begeleiders als dank voor het onderricht. We zorgen voor een QR code voor digitaal betalen.

Meenemen: Neem je eigen vegetarische lunch mee. Eventueel je eigen meditatiekussen of bankje. Matjes en kussentjes alsook stoelen zijn aanwezig.

Aanmelden: Vanaf 1 juli 2023 is er gelegenheid in te schrijven via deze website. Zie de knop Inschrijven onderaan deze aankondiging (verschijnt t.z.t.).
Als de dag is volgeboekt dan kun je je opgeven voor de wachtlijst via liaprogramma@aandacht.net

Annuleringsvoorwaarden: we hanteren de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Contact: liaprogramma@aandacht.net

De serie Verzoening en Heling compleet:

  • Zondag 17 september: 'Het innerlijke kind' met Maria Moonlion en Albertine Smit
  • Zondag 22 oktober: 'Verbindende Communicatie vanuit het hart' met Albertine Smit en Marja Hurenkamp
  • Zondag 26 november: 'Diversiteit en Inclusiviteit' (non-dualiteit/non-discriminatie) met Imran Cinar en Albertine Smit

Evenement Eigenschappen

Startdatum 17-09-2023 10:00
Einddatum 17-09-2023 16:30
Sluitingsdatum 15-09-2023 12:00
Max. deelnemers 35
Ingeschreven 38
Aantal plaatsen 0
Prijs per persoon 15 - 30 euro
Locatie Internationaal Theosofisch Centrum, Naarden
Categorieën Verdiepingsprogramma

Sorry, dit evenement is volgeboekt. Lees de event-details voor meer info.

Locatie Kaart