Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Nieuws/blog

Op deze pagina plaatsen we nieuws, oproepen, aankondigingen en blogs. Je bent welkom als je ons een persoonlijk verslag stuurt van een meditatiebijeenkomst of retraite of in een blog reflecteert op je beoefening. Stuur je bijdrage aan:

 

Zondag 3 feb: Boeddhafestival Rotterdam

Zondag 3 feb: Boeddhafestival Rotterdam

Het Boeddhahuis in Rotterdam organiseert op zondag 3 februari het jaarlijkse Boeddhafestival i.s.m. Centrum Djoj. Tijdens dit festival kunnen bezoekers kennismaken met de verschillende  boeddhistische groeperingen die in Rotterdam gevestigd zijn. Ook zijn er lezingen en workshops van bekende boeddhische leraren.

Lees meer

Retraite in Plum Village: iedereen voelt zich hier gezien en geliefd

Retraite in Plum Village: iedereen voelt zich hier gezien en geliefd

Op 14 oktober 1974 werd mijn zusje Carla geboren, twee maanden later werd ik vijf. Ik was door het dolle zo blij maar heb haar helaas nooit gezien. Ze werd ziek geboren en overleed zes dagen later. De artsen adviseerden mijn ouders haar niet aan mij te laten zien. Kwaad dat ik was, ik zie mij nog in de hal van het ziekenhuis staan.

Lees meer

Thich Nhat Hanh keert terug naar 'root tempel' in Vietnam

Thich Nhat Hanh keert terug naar

De monniken en nonnen van Plum Village, de Internationale Gemeenschap voor Geëngageerd Boeddhisme, hebben een verklaring uitgegeven dat hun geliefde leraar Thich Nhat Hanh teruggekeerd is naar zijn vaderland Vietnam. Sinds de viering van zijn 92e verjaardag (oktober) heeft Thay (leraar) een diepe wens geuit om zijn laatste dagen door te brengen in zijn ‘root tempel’, Tu Hieu Tempel in Hue, Vietnam. Thich Nhat Hanh heeft de enorme fysieke uitdagingen die ontstonden door zijn forse hersenbloeding vier jaar geleden, omgezet in een krachtige boodschap doordat hij ieder moment vredig en blij verder leefde, met een sterke aanwezigheid en betekenis.

Lees meer

Nieuwe serie verdiepingsdagen in 2019: 'De Kunst van het Leven'.

Nieuwe serie verdiepingsdagen in 2019:

Wat is leven? En wat is sterven? Wat gebeurt er als we doodgaan? Deze vragen liggen in ieder van ons verborgen. Waar vinden we een antwoord op deze vragen? Thich Nhat Hanh heeft ons zeven concentraties, oefeningen om diep te kijken, overgedragen. 

Op 7 verdiepingsdagen in 2019 bespreken we telkens 1 concentratie. De dagen worden begeleid door dharmaleraren en seniorleden van de Orde van Interzijn. Je bent welkom om de hele serie te volgen, maar de dagen zijn ook afzonderlijk te volgen.

Lees meer

Blog - We vieren de natuur, maar het milieu huilt

Blog - We vieren de natuur, maar het milieu huilt

Dat we de natuur moeten redden, weten we wel toch? We zijn ons ervan bewust dat er een ecologische crisis aankomt die haar weerga niet kent. De ijskappen smelten en de ene na de andere tornado verwoest ons leven. Zeldzame diersoorten sterven uit en de klimaatcrisis is angstaanjagend groot.

Lees meer

Plum Village brengt eigen Mindfulness App uit

Plum Village brengt eigen Mindfulness App uit

Plum Village heeft een eigen mindfulness app ontwikkeld en uitgebracht. Deze is nu beschikbaar voor smartphones en I-pad. Je kunt de app downloaden via de App Store en Google Play Store. De naam is: Plum Village: Zen Buddhism Meditations

Lees meer

In de webshop: agenda en kalender 2019

In de webshop: agenda en kalender 2019

Nieuw in het assortiment: een prachtige agenda met teksten van Thich Nhat Hanh en tekeningen van Nicholas Kirsten Honshin. Neem een kijkje in de webshop voor afbeeldingen en verdere beschrijving. Daarnaast de nieuwe minikalender van 2019. Ook met teksten van Thich Nhat Hanh en tekeningen van  Nicholas Kirsten Honshin.

Lees meer
 

Er zijn ruim 70 meditatiegroepen. Zoek een groep (sangha) bij jou in de buurt

homepage image placeholder