Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

7 april: Verdiepingsdag met Eveline Beumkes: Juist spreken en liefdevolle relaties

7 april: Verdiepingsdag met Eveline Beumkes: Juist spreken en liefdevolle relaties

Vierde verdiepingsdag in de Leergang Boeddhisme 2018 'Het Achtvudige Pad'. Op deze dag behandelt dharmaleraar Eveline Beumkes 'juist spreken'.  De Vier Edele Waarheden en het Edele Achtvoudige Pad vormen de kern van de boeddhistische leer. Ze getuigen van de diepe wijsheid van de Boeddha die meer dan 2500 jaar geleden leefde. Ook voor deze tijd hebben ze nog altijd grote waarde. Hoe kunnen we de inzichten van de Boeddha toepassen in ons dagelijks leven?

Het Juiste Spreken is onderdeel van de Vierde Aandachtsoefening en ook van het Edele Achtvoudige Pad. Het is een uiterst verfijnde kunst die veel verder gaat dan 'niet liegen' en die cruciaal is voor het opbouwen van liefdevolle relaties. We zullen op deze dag  stilstaan bij de vele aspecten van het 'Juiste Spreken' en wanneer de tijd dit toelaat zullen we hier ook mee oefenen.

Voor wie? Iedereen is van harte welkom. Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie.

Locatie: De dagen vinden plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum, Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ bovenaan deze pagina. Een routebeschrijving en een carpoollijst worden tevoren toegestuurd.

Deelnameprijs: € 25, inclusief koffie en thee, vegetarische broodmaaltijd. 
Reductieprijs voor studenten en mensen in gelijke inkomenssituaties: € 19. Na afloop kun je dana geven aan de leraar als dank voor het onderricht.

Meer info over deze dag en aanmelden

homepage image placeholder