Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Rust vinden in moeilijke tijden, retraite met monniken en nonnen

Tijdstip
11 mei 2017 17:00 tot 14 mei 2017 16:00
Locatie
Beukenhof, Biezenmortel Capucijnenstraat 46, 5074 PJ Biezenmortel, Nederland
Beschrijving

Een vierdaagse retraite met lezingen, mindfulnessoefeningen, delen, wandelmeditatie buiten, ontmoetingen, begeleid door Nederlandse monniken en nonnen van zenleraar Thich Nhat Hanh. De voertaal is Nederlands.

Het thema is: Rust vinden in moeilijke tijden

Onze beoefening van mindfulness, liefde en mededogen wordt soms erg op de proef gesteld. Conflicten op het werk of in onze relaties kunnen ons uit ons evenwicht brengen en onzekerheden over de toekomst laten onze gedachten niet tot rust komen. Gelukkig is een nieuw begin altijd mogelijk.
In dit weekend leren we terug te keren tot onze ademhaling, zodat we spanningen in ons lichaam en geest kunnen herkennen en loslaten. We oefenen ons in zelf-compassie en leren toevlucht te nemen tot onze eigen beoefening en de beoefening van de mensen om ons heen. 

De mindfulnessoefeningen, o.a. zitmeditatie, loopmeditatie, eetmeditatie en de edele stilte, worden uitgevoerd volgens de traditie van Thich Nhat Hanh.

Voor wie: iedereen met belangstelling voor mindfulness, stilte en verdieping is welkom. Enige ervaring met meditatie is wenselijk.

drie nederlandse monasticsBegeleiding: de retraite wordt begeleid door de broeders Phap Ung,  Phap Xa, Pham Hanh en Doa Hanh en de zusters Sang Nghiem en Lan Nghiem.

Data en tijden: Het programma begint donderdag 11 mei om 17.00 uur. Je bent welkom vanaf 15.00 uur. Zondag 14 mei eindigt het programma om 16.00 uur. Daarna ruimen we gezamenlijk op.

Locatie: Beukenhof in Biezenmortel (bij Tilburg). Lees de informatie over de faciliteiten van Beukenhof. We sturen tevoren een routebeschrijving en carpoollijst toe.

Kosten: De deelnameprijs is € 240. Een 1-persoonskamer kost € 25 extra. Helaas zijn de 1-persoonskamers inmiddels niet meer beschikbaar.
Een linnenpakket (lakens plus handdoeken) kost € 7 extra.
Reductie: Voor studenten en mensen met een vergelijkbaar inkomen is de prijs € 180.
Tijdens en na afloop van de retraite kun je dana geven als dank voor het onderricht en ter ondersteuning van het levensonderhoud van de monniken en nonnen.

Aanmelden: De inschrijving verloopt online via deze website en start 1 maart 2017. Zie de knop ‘Inschrijven’ onderaan deze aankondiging. De inschrijving is definitief na betaling. Je kunt annuleren tot 2 weken voor de aanvang van de bijeenkomst. Je ontvangt dan de inschrijfkosten retour minus 25% administratiekosten. 

Contactinformatie
E-mailadres: pvtour2017@aandacht.net

2017-05-11 17:00:00
2017-05-14 16:00:00