Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Dag van Aandacht voor gezinnen

Tijdstip
03 Sep 2017 10:00 tot 03 Sep 2017 16:30
Locatie
Vriendenhuis Nooitgedacht, Tricht Middelweg 45, 4196 JG Tricht, Nederland
Beschrijving

In Vriendenhuis Nooitgedacht in Tricht (bij Geldermalsen) worden een aantal maal per jaar gezinsdagen georganiseerd. De dagen zijn bedoeld om gezinnen te ondersteunen in hun intentie om de beoefening van mindfulness in het dagelijks leven te integreren. Op deze dag oefenen ouders met elkaar - bijvoorbeeld met zit-loop-zit meditatie en dharmadelen. De kinderen krijgen ondertussen op hun eigen niveau oefeningen in aandacht aangeboden. Ouders onderzoeken hoe zij in aandacht hun werk, hobby’s, relaties en jonge kinderen kunnen combineren. Zij kijken daarbij bijvoorbeeld diep in de invloed van hun eigen jeugd op het ouderschap. Belangrijk onderdeel van de dag zijn de activiteiten met het hele gezin samen, zoals eet- en werkmeditatie, een spel of iets samen maken.

Op de momenten dat de volwassenen met elkaar oefenen, oefenen de kinderen in twee groepen: 6 en 7 jarigen en 8 tot 12 jarigen spelenderwijs met de oefeningen die Thich Nhat Hanh speciaal voor hen heeft geschreven en genieten van spel en creativiteit.

De hele groep brengt aan het einde van de dag in aandacht het vriendenhuis op orde. 

Data en tijden in 2017: 

  • zondag 22 januari
  • zaterdag 1 april 
  • zondag 9 juli
  • zondag 3 september
  • zondag 29 oktober

Locatie: Vriendenhuis Nooitgedacht in Tricht (bij Geldermalsen). 

Voor wie? Deze dagen zijn bedoeld voor ouders met kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Jongere kinderen kunnen meekomen, als ze begeleid worden door een van de ouders. Ook gezinnen zonder ervaring in onze traditie zijn van harte welkom. 

Begeleiding: Het kinderprogramma wordt begeleid door een zeer ervaren staf onder leiding van Tineke Spruytenburg. Zij is leerkracht in het speciaal basisonderwijs en lid van de Orde van Interzijn. 
De begeleiding van de ouders is in handen van Maria Ruiters en Wim Schuurmans, beiden lid van de Orde van Interzijn.

Meer informatie: Hebben jullie behoefte aan meer informatie, bijvoorbeeld over jullie specifieke gezinssituatie? Dan kun je contact opnemen met Tineke door een e-mail te sturen aan tin.spruytenburg@gmail.com. Ook als je je wilt opgeven, kun je dit doen door Tineke te mailen. Je komt dan op een lijst ven geinteresseerden te staan. Je krijgt vervolgens digitale uitnodigingen voor de gezinsdagen. Hierna kun je je opgeven. 

Contactinformatie
Uitnodigen

2017-09-03 10:00:00
2017-09-03 16:30:00