Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

De dimensie van rust - weekendretraite

Tijdstip
21 Apr 2017 20:00 tot 23 Apr 2017 15:30
Locatie
Balance Yoga, Gasselternijveen Hoofdstraat 8, 9514 BE Gasselternijveen, Nederland
Beschrijving

Rust is in ons aanwezig. Maar we herkennen het vaak niet. In onze geest en ons lichaam zijn we onrustig. Wat hebben rust en onrust met elkaar te maken? Hoe kunnen we de dimensie van rust ervaren en het leven op een diepere manier beleven terwijl we onrustig zijn?

Op deze vragen gaat Cuong Lu in met behulp van de Lotus Soetra. Drie weekenden besteden we samen om de diepte van het leven in te gaan. Het zijn weekenden om onrust en rust vanuit een andere zienswijze te leren ervaren.

De retraite bestaat uit drie weekenden, met steeds ongeveer een maand ertussen. Elk weekend duurt van vrijdagavond 20:00 u. tot zondagmiddag rond 15:30 u. Het volgen van de hele serie is een prachtige ervaring. Voor wie wil zijn de weekenden ook los van elkaar te boeken.

Iedereen is welkom. Ervaring met Boeddhisme of meditatie is niet noodzakelijk. We leren om de Boeddhistische psychologie in het dagelijks leven toe te passen. Cuong Lu is een meester in het geven van begeleiding die voor iedereen, ongeacht je ervaring, even waardevol is.

Wat doen we tijdens een weekend? Om te beginnen is er dagelijks een lezing van Cuong. Daarnaast oefenen we samen in zitmeditatie (op een kussen, bankje of stoel) en loopmeditatie. ‘s Middag gaan we onder begeleiding van Cuong delen over onze ervaringen, kunnen we vragen stellen of gewoon naar elkaar luisteren.

Verder is er voldoende ruimte om bijvoorbeeld te wandelen, uit te rusten, een boek te lezen of te praten met andere deelnemers. De heerlijke biologische maaltijden worden gemaakt door Catherine. Als we met aandacht en in stilte eten, smaakt het nog lekkerder. Tafel dekken, afwassen en opruimen doen we samen.

Data:
17, 18, 19 februari 2017
24, 25, 26 maart 2017
21, 22, 23 april 2017

Kosten: Deze retraites kosten per weekend € 200,00 / € 210,00 all-in. Het eerste bedrag geldt bij betaling uiterlijk een maand voor het betreffende weekend, het tweede bedrag bij betaling daarna. Het bedrag omvat naast de kosten van overnachtingen en maaltijden ook een vergoeding voor de leraar. Het blijft mogelijk om een extra donatie te doen, maar in de basisbehoeften van leraar en locatie is voorzien.

Locatie:
Balance Yoga
Hoofdstraat 8
9514 BE Gasselternijveen

Inschrijven: Op de website van Lumeditatie

Contactinformatie