Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Hoe kunnen we ontwaken? - Leergang Boeddhisme

Tijdstip
20 mei 2017 10:00 tot 20 mei 2017 16:00
Locatie
Int.Theosofisch Centrum, Naarden Meentweg 9, 1411 GR Naarden, Nederland
Beschrijving

We leven in turbulente tijden,  waar het dualistische wij/zij denken alom tegenwoordig is. Er is echter ook een grote behoefte aan vrede en harmonie, als wel aan mensen die voorbij hun kleine ‘ik’ kunnen gaan naar het grotere ‘wij’. Het leven biedt ons, elke keer weer, de mogelijkheid om nieuwe keuzes te maken. De boeddhistische beoefening kan ons helpen ‘interzijn’ in ons leven te verweven en meer compassie met anderen, met de wereld, maar ook met onszelf te verwezenlijken.

In deze serie van vijf studiedagen worden je praktische handvatten aangereikt voor 'het toepassen van de wijsheid en inzichten van het boeddhisme in je dagelijkse leven’. De dagen worden begeleid door dharmaleraren Hilly Bol, Jan Boswijk en Cuong Lu. Je bent welkom om alle vijf de dagen te volgen en met ons te oefenen, maar je kan ook één of meerdere dagen komen.

Data en tijden 2017. De dagen beginnen om 10 uur en eindigen om 16 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur. Het programma bestaat uit: Zit- en loopmeditatie, dharmalezing, delen, vraag en antwoord

  • Zaterdag 21 januari, Cuong Lu, Meditatie: wat is de essentie?
  • Zaterdag 4 maart, Jan Boswijk, Een weg naar het hart.
  • Zaterdag 20 mei, Cuong Lu, Hoe kunnen we ontwaken?
  • Zaterdag 16 september, Hilly Bol, Je ware natuur aanraken.
  • Zaterdag 2 december, Hilly Bol, De vier soorten voeding.

Thema 20 mei: Hoe kunnen we ontwaken, door Cuong Lu

Ontwaakt zijn betekent uit een droom komen. Door meditatie worden we wakker en ontdekken we een geheel nieuwe wereld die we nog nooit gezien hebben. Het geeft ons zoveel geluk en vrijheid. De Boeddha was de ontwaker. Zijn leer heeft het doel ons te doen ontwaken.

cuong lu 2014Cuong Lu is van Vietnamese afkomst. Hij kwam als tiener met zijn familie naar Nederland. Zestien jaar lang, van 1993 tot 2009, leefde hij als monnik in Plum Village. In 2000 ontving hij de transmissie tot dharmaleraar van Thich Nhat Hanh. Sinds 1994 heeft hij retraites gegeven in allerlei landen over de hele wereld.
 

Voor wie? Iedereen is van harte welkom. Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie.

Locatie: De dagen vinden plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum, Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ bovenaan deze pagina. Een routebeschrijving en een carpoollijst worden tevoren toegestuurd.

Deelnameprijs: € 25, inclusief koffie en thee, vegetarische broodmaaltijd. Reductieprijsvoor studenten en mensen in gelijke inkomenssituaties: € 19. Na afloop kunt u dana geven aan de leraar als dank voor het onderricht.

Aanmelden: De inschrijving verloopt online via deze website en start 5 december 2016. Zie de knop ‘Inschrijven’ onderaan deze aankondiging. De inschrijving is definitief na betaling. Je kunt annuleren tot 2 weken voor de aanvang van de bijeenkomst. Je ontvangt dan de inschrijfkosten retour minus 25% administratiekosten. Het maximum aantal deelnemers is 50.

Contactinformatie