Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Je ware natuur aanraken - Leergang Boeddhisme

Tijdstip
16 Sep 2017 10:00 tot 16 Sep 2017 16:00
Locatie
Int.Theosofisch Centrum, Naarden Meentweg 9, 1411 GR Naarden, Nederland
Beschrijving

We leven in turbulente tijden,  waar het dualistische wij/zij denken alom tegenwoordig is. Er is echter ook een grote behoefte aan vrede en harmonie, als wel aan mensen die voorbij hun kleine ‘ik’ kunnen gaan naar het grotere ‘wij’. Het leven biedt ons, elke keer weer, de mogelijkheid om nieuwe keuzes te maken. De boeddhistische beoefening kan ons helpen ‘interzijn’ in ons leven te verweven en meer compassie met anderen, met de wereld, maar ook met onszelf te verwezenlijken.

In deze serie van vijf studiedagen worden je praktische handvatten aangereikt voor 'het toepassen van de wijsheid en inzichten van het boeddhisme in je dagelijkse leven’. De dagen worden begeleid door dharmaleraren Hilly Bol, Jan Boswijk en Cuong Lu. Je bent welkom om alle vijf de dagen te volgen en met ons te oefenen, maar je kan ook één of meerdere dagen komen.

Data en tijden 2017. De dagen beginnen om 10 uur en eindigen om 16 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur. Het programma bestaat uit: Zit- en loopmeditatie, dharmalezing, delen, vraag en antwoord.

  • Zaterdag 21 januari, Cuong Lu, Meditatie: wat is de essentie?
  • Zaterdag 4 maart, Jan Boswijk, Een weg naar het hart.
  • Zaterdag 20 mei, Cuong Lu, Hoe kunnen we ontwaken?
  • Zaterdag 16 september, Hilly Bol, Je ware natuur aanraken.
  • Zaterdag 2 december, Hilly Bol, De vier soorten voeding.

Thema 16 september: Je ware natuur aanraken, door Hilly Bol

Hilly BolIn ons dagelijks leven kunnen we soms helemaal opgaan in onze eigen besognes, onze eigen zorgen, onzekerheden en drukte. Hier zit veel gewoonte-energie bij. We raken dan uit contact met ons diepere zelf en de mensen om ons heen. De oefening van ‘de aarde aanraken’ zul je mogelijk hebben meegemaakt als je een keer een retraite hebt gevolgd. De oefening kan je dichter bij je ware natuur brengen. Op deze dag zal er een dharmalezing zijn en we zullen de tijd nemen te oefenen met het aanraken van de aarde, een kleine oefening zelf schrijven en onderzoeken hoe deze oefeningen kunnen worden gebruikt in ons dagelijks leven.

Hilly Bol (1948), gehuwd, drie stiefkinderen. Arts (radioloog) met langdurige ervaring in de gezondheidszorg. Na de opleiding transpersoonlijke psychotherapie (Centrum Boswijk) geschoold in Music-Thanatology in de VS en sinds 2001 werkzaam als muziektherapeut in de terminale zorg, voornamelijk in hospices. Verdiept zich sinds 1996 in het boeddhisme, nam deel aan vele retraites, werd in 2011 lid van de Orde van Interzijn en is sinds kort dharmaleraar.

Voor wie? Iedereen is van harte welkom. Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie.

Locatie: De dagen vinden plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum, Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ bovenaan deze pagina. Een routebeschrijving en een carpoollijst worden tevoren toegestuurd.

Deelnameprijs: € 25, inclusief koffie en thee, vegetarische broodmaaltijd. Reductieprijsvoor studenten en mensen in gelijke inkomenssituaties: € 19. Na afloop kunt u dana geven aan de leraar als dank voor het onderricht.

Aanmelden: De inschrijving verloopt online via deze website en start 5 december 2016. Zie de knop ‘Inschrijven’ onderaan deze aankondiging. De inschrijving is definitief na betaling. Je kunt annuleren tot 2 weken voor de aanvang van de bijeenkomst. Je ontvangt dan de inschrijfkosten retour minus 25% administratiekosten. Het maximum aantal deelnemers is 50.

Contactinformatie
E-mailadres: liaprogramma@aandacht.net
Inschrijven Uitnodigen

2017-09-16 10:00:00
2017-09-16 16:00:00