Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Het pad van liefde en begrip - Themadag met lezing

Tijdstip
18 Feb 2017 10:00 tot 18 Feb 2017 16:00
Locatie
Int.Theosofisch Centrum, Naarden Meentweg 9, 1411 GR Naarden, Nederland
Beschrijving

De Boeddha heeft in zijn leven veel lezingen gegeven die bewaard zijn gebleven als Soetra en ook na hem zijn er talloze Soetra’s geschreven die ook vandaag nog het lezen, bestuderen en naleven waard zijn. In deze korte serie van 2 studiedagen worden twee Soetra’s behandeld die aan waarde voor ons nog niets hebben ingeboet. De dagen worden begeleid door dharmaleraren Hilly Bol en Marjolijn van Leeuwen. Je bent welkom om beide dagen te volgen, maar je kan ook één dag komen.

Data en tijden 2017. De dagen beginnen om 10 uur en eindigen om 16 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur. Het programma bestaat uit: Zit- en loopmeditatie, dharmalezing, delen, vraag en antwoord

  • Zaterdag 18 februari, Marjolijn van Leeuwen, Het pad van liefde en begrip.
  • Zaterdag 8 april, Hilly Bol, Wat gebeurt er na onze dood?

Soetra 18 februari: Soetra over de Acht inzichten van de Grote Wezens, het pad van liefde en begrip,  door Marjolijn van Leeuwen

marjolijn 2014We denken misschien dat wijzelf, anderen, situaties of dingen altijd hetzelfde blijven. Of dat we ons geluk vinden als we een andere baan hebben, of een nieuwe relatie. Of dat het misschien het beste is als we mensen die ons kwetsen uit ons leven bannen. En misschien geloven we dat we gelukkig zijn als we een leven zonder moeilijkheden hebben. Aan de hand van de ‘Soetra over de Acht inzichten van de Grote Wezens’ leren we van alternatieve inzichten. Thay noemt deze soetra “een realistische en effectieve toegang tot meditatie en de interactie met anderen.” We onderzoeken hoe de soetra onszelf en anderen kan helpen op de weg van liefde en begrip. En hoe we dit kunnen toepassen in ons eigen concrete leven en directe omgeving.

Marjolijn van Leeuwen kwam in 1993 in aanraking met de leer van Thich Nhat Hanh. In 2003 ontving zij van hem de transmissie tot dharmaleraar. Samen met anderen stichtte ze in 2009 het Vriendenhuis Nooitgedacht in Tricht (bij Geldermalsen).

Voor wie? Iedereen is van harte welkom. Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie.

Locatie: De dagen vinden plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum, Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ bovenaan deze pagina. Een routebeschrijving en een carpoollijst worden tevoren toegestuurd.

Deelnameprijs: € 25, inclusief koffie en thee, vegetarische broodmaaltijd. Reductieprijs voor studenten en mensen in gelijke inkomenssituaties: € 19. Na afloop kun je als dank voor het onderricht dana geven aan de leraar. 

Aanmelden: De inschrijving verloopt online via deze website en start 1 januari 2016. Zie de knop ‘Inschrijven’ onderaan deze aankondiging. De inschrijving is definitief na betaling. Je kunt annuleren tot 2 weken voor de aanvang van de bijeenkomst. Je ontvangt dan de inschrijfkosten retour minus 25% administratiekosten. Het maximum aantal deelnemers is 50.

Download de Soetra

Contactinformatie
E-mailadres: liaprogramma@aandacht.net

2017-02-18 10:00:00
2017-02-18 16:00:00