Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

De Kracht van Vertrouwen - Retraiteweekend

Tijdstip
16 Jun 2017 18:00 tot 18 Jun 2017 16:30
Locatie
Bosoord, Loenen Hoofdweg 109, 7371 GE Loenen, Nederland
Beschrijving

Retraiteweekend met dharmaleraar Bettina Romhardt uit Berlijn. Voertaal Engels met vertaling van het dharmadelen.

Zie ik het universum als een vriendelijke plek? Vertrouw ik op de fundamentele goedheid van het universum, andere mensen en mijzelf? In deze retraite met dharmaleraar Bettina Romhardt uit Berllijn, zullen wij diep kijken in ons vertrouwen en zullen we Vertrouwen leren kennen als één van de Vijf Krachten, die ons veel energie kunnen geven. Stille meditatie, geleide meditatie, loopmeditatie, dharmadelen, eetmeditatie, diepe ontspanning, lezingen en oefeningen maken allemaal onderdeel uit van onze beoefening op deze dagen.

De Kracht van Vertrouwen
Op onze reis door het leven als mens, hebben we vertrouwen nodig. Vertrouwen in onszelf, elkaar en vertrouwen in het leven. Wat betekent het om te vertrouwen? Waar vertrouw ik eigenlijk op, als 'ik vertrouw'? Op mijzelf, op een ander? Vooral in moeilijke tijden wordt deze vraag wezenlijk. Een 'werelds', meer materialistisch soort vertrouwen is gericht op resultaten, het 'Grote Onbekende' als bron van onzekerheid blijft bestaan. Echter, een meer omvattend soort vertrouwen strekt zich verder uit dan resultaten. Dit soort vertrouwen raakt aan de essentie van het leven. Albert Einstein noemde het essentieel voor het leven op deze planeet. 

Wat je zoekt is al aanwezig in jezelf.
Je kunt vertrouwen op je fundamentele goedheid, je fundamentele schoonheid en de fundamentele waarheid in jezelf
Thich Nhat Hanh

Voertaal: de lezingen zijn in het Engels. Groepsoefeningen en -gesprekken (dharmadelen) worden simultaan vertaald in het Nederlands

Data en tijden: vrijdag 16 – zondag 18 juni. Het weekend begint op vrijdag om 18.00 uur met een broodmaaltijd, en eindigt op zondag om 16.30 uur. Je bent op vrijdag welkom vanaf 17.00 uur.

Voor wie? Voor iedereen met enige ervaring met meditatie die het thema vertrouwen wil onderzoeken en de beoefening in de traditie van Thich Nhat Hanh wil leren kennen en ervaren  

Locatie: Bosoord in Loenen, Adres: Hoofdweg 109, 7173 GE Loenen.. Een routebeschrijving en een carpoollijst worden tevoren toegestuurd.

BettinaBegeleiding:
Bettina Romhardt geeft de weg en de methoden van de Plum Village Dhyana School (Thich Nhat Hanh) door. Centraal daarin staat de aandachtstraining. Na een opleiding en werk als fysiotherapeut werd Bettina in 1993 leerling van de Vietnamese Zenmeester Thich Nhat Hanh en leefde 5 jaar in zijn kloostergemeenschap Plum Village in Frankrijk. Ze is lid van de Orde van Interzijn (Tiep Hien) en werd in 2004 benoemd als dharmaleraar door Thich Nhat Hanh. Zij woont met man en zoon in Berlijn. Zij geeft cursussen en retraiteweekends in ‘Quelle des Mitgefühl’, een oefencentrum in de traditie van Thich Nhat Hanh in Berlijn. Samen met haar man, Kai Romhardt begeleidt zij Sangha Zehlendorf.

Kosten: € 210 voor het weekend, inclusief koffie, thee, comfortabele hotelkamer, heerlijke vegetarische maaltijden en de vergoeding voor de leraar. Er zijn zes 1-persoonskamers, deze kosten € 25 extra.
Reductie: Voor studenten, of mensen met een vergelijkbaar laag inkomen is de prijs € 160.

Inschrijven: gaat online via de knop ‘Inschrijven’ onderaan deze aankondiging. De inschrijving start 1 mei 2017. De inschrijving is definitief na betaling. Je kunt annuleren tot 14 dagen voor de start van het weekend. Je krijgt dan je inschrijfgeld retour na aftrek van 25% administratiekosten.
Er zijn geen 1-persoonskames meer beschikbaar.

Jaartraining 2018

Dit weekend biedt gelegenheid kennis te maken met de positieve en helende effecten van mindfulness beoefening met Bettina Romhardt, dharmaleraar uit Berlijn. In 2018 zal Bettina opnieuw in Nederland een intensieve jaartraining van vier weekends - plus buddycontact en ‘huiswerk’ in de tussenliggende periodes - aanbieden. In 2016 en 2017 vond deze leergang voor het eerst plaats in Nederland. De cursus leidde tot diepgaande transformaties bij deelnemers en leverde veel vreugde op. De jaartraining is een intensieve, diepgaande maar ook praktische mindfulnesstraining.

De Energie van Volle Aandacht
Met de energie van volle aandacht ben ik me bewust van hetgeen zich op dit moment afspeelt in mijn lichaam, mijn geest en mijn omgeving. Wanneer ik in diep contact ben met het leven binnen en buiten mijzelf, kan ik herkennen waar ik op kan vertrouwen. Wanneer ik mij open voor de ervaring van 'Interzijn' - de diepe verbondenheid en eenheid van het leven - door in aandacht te lopen, te eten en diep te kijken, kan ik diepere niveaus van vertrouwen aanraken.