Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Het leven voor en na de dood - Weekretraite (VOL)

Tijdstip
20 Nov 2017 15:00 tot 25 Nov 2017 15:00
Locatie
Bosoord, Loenen Hoofdweg 109, 7371 GE Loenen, Nederland
Beschrijving

Het begrijpen van de dood is een belangrijke voorwaarde voor onze vrijheid in het dagelijks leven. Het leven gaat altijd samen met de dood. Leven en dood kunnen niet uit elkaar gehaald worden. Waar het leven is, daar is ook de dood aanwezig. We hebben de gewoonte om de dood te vermijden en daardoor leven we vaak in angst en bezorgdheid.
 
De Boeddha bereikte de totale verlichting waardoor hij vrij werd van verkeerde concepten over de dood. Door concentratie en inzicht vond de Boeddha toegang tot de ware gedaante van de dood, die hij Nirvana noemde.In deze vijfdaagse retraitre gaat Cuong Lu ons begeleiden om het leven voor en na de dood in de diepte te kunnen ervaren. Hij helpt ons in het leven Nirvana aan te raken om vrij te zijn van alle verkeerde concepten die ons tot nu toe in gevangenschap hebben gehouden

Tijdens de retraite wordt er elke dag een dharmalezing door Cuong Lu gegeven. We beoefenen samen zitmeditatie, loopmeditatie, theeceremonie, in stilte eten, vraag en antwoord, dharmadelen en andere boeddhistische oefeningen. Ervaring hebben in de boeddhistische oefeningen is niet nodig.

Data: 20 t/m 25 november 2017. Aankomst op 20 november vanaf 15:00 uur. Om 18:30 uur is er een soep- en broodmaaltijd. Het programma start om 20:00 uur.
Einde programma op 25 november rond 15.00 uur.

Plaats:  De retraite vindt plaats in Conferentiecentrum Bosoord te Loenen.
Er zijn voldoende stoelen,  meditatiematjes en -kussen aanwezig. Bankjes zijn er weinig. Je kunt altijd je eigen bankje of kussen meebrengen. We slapen in 2-persoonskamers. Beddengoed is inbegrepen.

Prijs: € 395 + dana. Het bedrag van € 395 is bedoeld voor verblijf en voedsel (inclusief btw). De dana is voor het levensonderhoud van de leraar en kan aan het eind van de retraite worden geschonken.

Inschrijven: via de website van Lumeditatie

Contactinformatie