Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Avalokiteshvara, vele vormen van liefde - Retraiteweekend

Tijdstip
29 Sep 2017 19:00 tot 01 Okt 2017 17:00
Locatie
Vriendenhuis Nooitgedacht, Tricht Middelweg 45, 4196 JG Tricht, Nederland
Beschrijving

Avalokiteshvara, de Boddhisatva van Compassie, helpt ons om ons lijden te transformeren. Ze kan verschijnen als een vader of een moeder, maar ook als een fiere strijder, een politicus, een muzikant, of als een bendelid. Ze heeft vele armen die ieder op een andere manier liefde aanbieden. In dit weekend onderzoeken we hoe Avalokiteshvara in onszelf aanwezig is. Wat zijn onze vaardigheden om te luisteren en te begrijpen? Hoe kunnen we die vaardigheden verder ontwikkelen?

Dit weekend is een retraiteweekend in de Plum Village traditie met de gebruikelijke meditatie-oefeningen, zoals zit- en loopmeditatie, eten in stilte, delen, Edele Stilte (stilteperiode vanaf halverwege de avond, de nacht en ochtend t/m ontbijt).

Voor wie: iedereen is welkom. Enige ervaring met meditatie is prettig. 

Begeleiders: Marjolijn van Leeuwen, dharmaleraar en Maria Ruiters, lid van de Orde van Interzijn

Data en tijden: Je bent welkom vanaf vrijdag 29 september,om 19.00 uur. Het programma begint om 20.00 uur. We eindigen op zondag 1 oktober om 17.00 uur.

Locatie: Vriendenhuis Nooitgedacht in Tricht. Lees meer over de faciliteiten aldaar. Kort tevoren sturen we nog een routebeschrijving en een carpoollijst.

Kosten: € 60,00. Na afloop wordt Dana gevraagd voor zowel het Vriendenhuis als voor de begeleiders van het weekend. Voor studenten en mensen in een vergelijkbare inkomenssituatie is een reductietarief beschikbaar: € 45.

Aanmelden: Je kunt je aanmelden op deze website via de knop Inschrijven onderaan deze aankondiging. De inschrijving begint op 1 juli en loopt door tot 27 september.
Je inschrijving is definitief na betaling. Je kunt annuleren tot 2 weken voor de aanvang van de bijeenkomst. Je ontvangt dan de inschrijfkosten retour minus 25% administratiekosten. 
Het maximum aantal deelnemers is 20.

Contactinformatie