Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Lid worden van de Orde van Interzijn? Meld je aan voor 1 juni.

Lid worden van de Orde van Interzijn? Meld je aan voor 1 juni.

Zenleraar Thich Nhat Hanh stichtte in februari 1966 in Vietnam tijdens Volle Maan de Orde van Interzijn (OI). Sinds die tijd is de OI uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie met meer dan duizend leden in Azië, Noord-Amerika, Europa en Australië. De Nederlands-Vlaamse Orde telt ruim 30 leden, en dit aantal groeit ieder jaar. Ordeleden nemen bij hun inwijding de Veertien Aandachtsoefeningen aan als basis, als richtsnoer, van hun leven.

Thich Nhat Hanh schreef de Veertien Aandachtsoefeningen om beoefenaars te helpen de geest van de Bodhisattva te ontwikkelen: het vormgeven van de diepe wens om alle levende wezens te helpen om hun lijden te transformeren  en liefde en begrip te ontwikkelen. 

Wil je OI-lid worden?

Voor Sanghaleden die OI - lid willen worden, is er de gelegenheid om eerst als kennismaker en daarna als aspirant zich voor te bereiden op het aannemen van de Veertien Aandachtsoefeningen. Het Aspirantentraject start eenmaal per jaar in september en wordt begeleid door ordeleden van de werkgroep OIAG. 
Heb je tijd, energie en geeft het je plezier om mee te begeleiden in sangha’s, bij Dagen van Aandacht en retraites, vanuit een diepe verbondenheid met de leer van Thich Nhat Hanh? Ervaar je regelmatig innerlijke vrede, vreugde, mededogen en inclusiviteit? Heb je daarnaast kennis van het Boeddhisme, dan is de Orde van Interzijn vermoedelijk iets voor jou.

Aanmelden: vóór 1 juni brief schrijven 

Op de website van de stichting Leven in Aandacht vind je meer informatie over de Orde van Interzijn. Daar vind je ook nadere informatie over de aanmeldingsprocedure om lid te worden. Je kunt je aanmelden wanneer je minstens 20 jaar bent en de Vijf Aandachtsoefeningen langer dan twee jaar geleden aangenomen hebt en wanneer je minstens 2 jaar actief lid bent van een lokale sangha. Meer informatie over de voorwaarden om je aan te kunnen melden staat op de website.

Belangrijk te weten is dat je een aanmeldingsbrief moet schrijven voor 1 juni a.s. en dat je ook  je sangha vraagt een aanbevelingsbrief te schrijven. Wij vinden het fijn wanneer je een recente foto bijsluit. Na ontvangst van beide brieven volgt vóór september een kennismakingsgesprek met twee Ordeleden. Na instemming van alle OI - leden kan je in het najaar starten met het Aspirantentraject.

Wat houdt het in?

Het Aspirantentraject bestaat uit een Kennismakingsjaar en een Aspirantenjaar. Van de deelnemer wordt verwacht dat hij/zij in de gelegenheid is om van september t/m begin juli gedurende twee jaar volledig deel te nemen aan het Aspirantentraject. Dit bestaat uit zes weekenden per jaar: vier aspirantenweekenden en twee OI-weekenden. Daarnaast heb je in het aspirantenjaar regelmatig contact met een mentor. Afgelopen twee jaar is één van de weekenden vervangen door een retraite met monniken en nonnen uit het EIAB en Plum Village. Wellicht zal dat volgend jaar ook het geval zijn.

De werkgroep OIAG: Françoise Pottier, Elly Woertman, Hilly Bol, Willy Bijl