Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Mindful eating, vegetarische recepten uit Plum Village

Mindful eating, vegetarische recepten uit Plum Village

Op de website van de Mindfulness Bell is een rubriek Mindful Eating ingericht met vegetarische recepten. De Mindfulness Bell is het internationale tijdschrift van de Plum Village gemeenschap. Tijdens retraites worden de kookkunsten van Plum Village altijd zeer gewaardeerd en velen zijn nieuwsgierig naar de recepten.

Thich Nhat Hanh heeft op meerdere momenten aan lekenbeoefenaars het advies gegeven om minstens 15 dagen per maand vegetarisch te eten. Zodra we deze belofte hebben gedaan zullen we een groot gevoel van welbevinden ervaren, aldus de zenmeester.

Om de lekensangha's  te ondersteunen zijn er op de website van de Mindfulness Bell recepten geplaatst die volledig gebaseerd zijn op plantaardige ingredienten zonder enige dierlijke producten, zoals vlees, vis, schelpen, zuivelproducten, eieren en honing. Ook bevatten de recepten geen alcohol conform de Vijf Aandachtsoefeningen.

Hierbij de nieuwste recepten:

Er zijn nog veel meer recepten.
Je kunt ook zelf recepten insturen naar de rubriek Mindful Eating. Zie verder op http://www.mindfulnessbell.org/mindful-eating/