Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Zaterdag 2 dec: De vier soorten voeding, verdiepingsdag met Hilly Bol

Zaterdag 2 dec: De vier soorten voeding, verdiepingsdag met Hilly Bol

Goede voeding zorgt voor ons lichamelijk en geestelijk welzijn en dat is essentieel voor ons dagelijks leven. In het boeddhisme worden vier soorten voedsel onderscheiden. Hoewel we ook aandacht zullen besteden aan ons eetbare voedsel gaan we ons gedurende deze dag vooral verdiepen in wat er verder dagelijks tot ons komt. 

Met welk zintuiglijk voedsel voeden we onze zintuigen? En wat willen we? Onze wilskracht, onze intentie, onze diepste wens voedt ons ook. Tot slot is er het bewustzijn. Hoe gaan we om met wat er allemaal via het collectieve en individuele bewustzijn tot ons komt?

Lezing door Hilly Bol (1948), lid van de Orde van Interzijn en dharmaleraar.

Voor wie? Iedereen is van harte welkom. Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie.

Locatie: De dagen vinden plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum, Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ bovenaan deze pagina. Een routebeschrijving en een carpoollijst worden tevoren toegestuurd.

Deelnameprijs: € 25, inclusief koffie en thee, vegetarische broodmaaltijd. Reductieprijsvoor studenten en mensen in gelijke inkomenssituaties: € 19. Na afloop kunt u dana geven aan de leraar als dank voor het onderricht.

Aanmelden (online)