Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief februari 2021

Nieuwsbrief februari 2021
Nieuwsbrief februari 2021 

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,

Het nieuwe jaar is alweer een aantal weken aan de gang. We beleven donkere dagen met laag hangende wolken en veel regen. We zitten veel binnen. We werken, begeleiden kinderen of kleinkinderen en delen op Zoom. Sommigen van ons zijn veel alleen en voelen zich wellicht opgesloten. In deze nieuwsbrief presenteren we inspirerende verhalen en muziek voor deze moeilijke tijden. Tevens gaan we in ons verdiepingsprogramma door met het organiseren van online dagen en weekends, die ons helpen ook in deze tijden onze beoefening voort te zetten. Online blijkt verbinding en nabijheid heel goed mogelijk!


‍Muziekstuk

The island within

Een van Thich Nhat Hanh's meest geliefde meditatieteksten is 'The Island Within', een geleide meditatie over toevlucht nemen in ons eigen 'eiland van binnen'. Hier gezongen en op muziek gezet tijdens de regenretraite in 2020.

‍Lezing br. Phap Dung (Ned)

De wijsheid van 'niets doen'

"Maar nu hebben we een kans om te stoppen en te kijken. In plaats van productief te zijn, kunnen we voor onszelf zorgen en onszelf begrijpen. Dit is geestelijk zeer productief. Het kan ons helpen om gelukkiger, meer vervuld en vrediger te zijn."


‍Verdiepingsprogramma (online)

‍4 - 7 febr - online retraite met br. Phap Xa

Liefde, hoop en vertrouwen in moeilijke tijden

De beoefening van mindfulness kan ons helpen goed voor onszelf te zorgen, zodat de zaadjes van liefde, hoop en vertrouwen niet verkommeren en we de kracht hebben om diepgaand in de wortels van ons lijden te kijken


‍13 febr 
Drie sleutels tot geluk
Online verdiepingsdag
met leraar Hilly Bol

‍21 febr  
Mindful ontwaken op zondag - met zuster Sang Nghiem 
online

‍5-7 maart
Terug naar de bron
Online weekendretraite
met leraar Jan Boswijk

‍24 - 28 februari

Actie vanuit het hart - Online retraite Plum Village

Activisme brengt het risico op burn-out, interpersoonlijke conflicten en wanhoop met zich mee. Als tegengif onderzoeken we in deze 5-daagse online retraite hoe we echt naar ons hart kunnen luisteren. De balans en harmonie in ons leven kunnen herstellen. De kracht en inspiratie kunnen vinden die we nodig hebben om samenwerkende gemeenschappen op te bouwen en onze collectieve aspiratie te realiseren.


6 tips hoe mindfulness kan helpen

Coronamoeheid

Het is normaal om je er 'doorheen' te voelen. Deze coronamoeheid kan ervoor zorgen dat de dingen op dit moment erg moeilijk aanvoelen. Hoewel mindfulness niet alles kan oplossen, zijn hier zes tips die misschien wat hulp kunnen bieden.


Beleidsplan St. Leven in Aandacht

Investering in onze spirituele groei

‍"Het creëren van authentieke harmonie, saamhorigheid, inclusiviteit en bewustzijn in onze diverse sangha's zal tijd kosten. Die tijd is een investering in onze spirituele groei en het is een cadeau aan de wereld." Aldus het nieuwe beleidsplan van de stichting.


Oproep bestuur stichting

Meedenk-kracht gevraagd

Het bestuur is op zoek naar twee nieuwe leden, een penningmeester en iemand voor communicatie taken. Wil je ons helpen deze mensen te vinden door onze oproep te delen? Misschien ken je iemand die interesse heeft of die weer anderen kent. Samen hebben we een groot netwerk en kunnen we de gevraagde rollen vast invullen. Dank!


Oproep De Klankschaal

Vergeving en verzoening

Graag nodigen we sanghavrienden uit een persoonlijke bijdrage te maken voor Klankschaal nr. 65. Het thema voor deze Klankschaal is vergeving en verzoening. Stuur jouw verhaal, foto of tekening naar redactie@aandacht.net. Sluitingsdatum voor kopij is 31 maart 2021

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

‍www.aandacht.net