Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Leven in Aandacht - Nieuwsbrief april 2021 - Paasretraite in EIAB

Leven in Aandacht - Nieuwsbrief april 2021 - Paasretraite in EIAB
Nieuwsbrief april 2021 

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,
We kennen allemaal periodes in het leven dat de omstandigheden langdurig moeilijk zijn. Zoals we nu met z'n allen meemaken met deze langdurige lockdown periodes. Het is mooi als het dan lukt te genieten van de kleine dingen die het leven ons elke dag biedt. Van de kleurrijke borders met narcissen, crocussen en de eerste tulpen. Van de prachtige volgelgeluiden.

Every minute can be a holy, sacred minute. Where do you seek the spiritual?
You seek the spiritual in every ordinary thing that you do every day.
Sweeping the floor, watering the vegetables, and washing the dishes become holy and sacred if mindfulness is there.
With mindfulness and concentration, everything becomes spiritual.
- Thich Nhat Hanh

In haar online weekend in april wil dharmaleraar Marjolijn van Leeuwen de aandacht richten op de "wonderen in en om huis."
Ook verder bieden we in april en mei een rijk programma met veel online activiteiten aan. 
Hierbij ook - last minute - de aankondiging van de Paasretraite van het EIAB, een geliefde retraite bij veel Nederlanders. 

donderdag 1 april - maandag 5 april

‍Online Paasretraite bij het EIAB

De geliefde Paasrretraite van het EIAB gaat ook dit jaar weer online. Een retraite die wordt verzorgd door de nonnen en monniken van het EIAB voor iedereen die samen met hen mindfulness willen beoefenen. Dagelijks zijn er meditaties, dharmalezingen en delen in groepen. Daarnaast lichaamsoefeningen en Diepe Ontspanning.  Lees meer

‍Verdiepingsprogramma

Op dit moment zijn al onze activiteiten online. Wij kijken uit nar de eerste mogelijkheden voor bijeenkomsten op locatie. Inmiddels hebben velen ontdekt dat ook via Zoom de gezamenlijk beoefening ervaren kan worden met een overwachte intensiteit en een gevoel van verbondenheid. 

‍10 april Online recitatie ceremonie

De Vijf Aandachtsoefeningen

Het is nu mogelijk om de Vijf Aandachtsoefeningen maandelijks te reciteren door het bijwonen van een online ceremonie. Deze ceremonie wordt gedragen wordt door de aandacht en concentratie van de  kring van beoefenaars.

23- 25 april Online weekendretraite

Ik word wakker en glimlach

In dit weekend maken we - ingebed in de beoefening van aandacht - kleine gedichtjes over de wonderen in en rondom huis. Tekeningen maken kan natuurlijk ook. Je hoeft daarvoor geen speciale talenten te hebben. 


6 - 9 mei - Weekend retraite met zr. Sang Nghiem en br. Phap Xa

Verbinding

Ieder van ons heeft behoefte aan contact, zich verbonden voelen. Hoe kunnen we oefenen met dit gevoel in een tijd van social distancing, quarantaine en zoom-bijeenkomsten? 


‍18 april online meditatie + lezing

Mindful Ontwaken op Zondag

Eens in de maand op zondag een kort samenzijn met een van de Nederlandstalige monniken of nonnen. Deze keer weer met br. Pham Hanh over gevoelens.

‍15 mei verdiepingsdag

De 4 elementen van ware liefde

Je hebt niet een andere persoon nodig om lief te hebben. Houd op de eerste plaats van jezelf. Als dat lukt wordt het heel natuurlijk om van een ander te houden. 


Verslag van een diepgaande zoektocht

De zaden van racisme in ons bewustzijn

Velen van ons hebben de Vijf Aandachtsoefeningen aangenomen, waarin we ons  voornemen het "lijden veroorzaakt door uitbuiting, sociale onrechtvaardigheid, stelen en onderdrukking" diepgaand te onderzoeken en te verlichten. Hoe kunnen we de wortels van racisme zien en op een bewuste en effectieve manier actie ondernemen om ze te transformeren? 


‍Stop met lenen en wees nu gelukig, zegt Thay

"Deze planeet is van onze kinderen. We hebben deze planeet van onze kinderen geleend. We hebben onze planeet veel schade toegebracht. [Onze kinderen] zijn onze voortzetting; zij zijn ons. Het betekent dat we van onszelf geleend hebben, en er is niet veel meer over in onszelf. Dat is de huidige situatie." 

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

‍www.aandacht.net