Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Leven in Aandacht - nieuwsbrief mei 2021

Leven in Aandacht - nieuwsbrief mei 2021
Nieuwsbrief mei 2021 

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,

De dagen en zeker de nachten zijn nog heel fris, maar zienderogen komt de lente eraan! Van 6 tot 9 mei gaan we de lente vieren met een mooie online retraite met een hele groep Nederlandse monniken en nonnen. Van de kloosters Plum Village, het EIAB en Maison de l'Inspir. Thema: Verbinding. Maak ook verbinding en meld je aan!

Gezien de grote onzekerheden op dit moment durven we nog geen aankondigingen te doen voor juni en verder dit jaar. Binnenkort kunnen we hopelijk verder kijken en plannen.
Maar niet getreurd, want in deze nieuwsbrief vind je veel mooie verhalen en video's. Veel lees- en kijkplezier! 


‍Verdiepingsprogramma

6 - 9 mei 2021

Online lente retraite met kloosterlingen Plum Village

We vieren de komst van de lente met een online retraite met Nederlandse kloosterlingen van de Plum Village gemeenschap.Thema: Verbinding, hoe kunnen we ons verbonden voelen met de wonderen van het leven en met elkaar in deze coronatijden? 


15 mei online verdiepingsdag

De 4 elementen van ware liefde

Je hebt niet een andere persoon nodig om lief te hebben. Toon liefde aan jezelf. Als je daarin slaagt wordt het heel natuurlijk om van een ander te houden.
Deze dag online wordt begeleid door dharmaleraar Marjolijn van Leeuwen.

‍18 - 20 en 25 - 29 juni

Twee online retraites voor leerkrachten met het EIAB

Dit jaar biedt Wake Up Schools 2 online retraites aan voor leerkrachten: a) voor degenen die meer willen leren over mindfulness en b) voor degenen die al enige ervaring hebben met mindfulness op school. 


‍Moonfulness Bell

In veel culturen en religies heeft de volle maan een bijzondere betekenis. Ook binnen het Boeddhisme. Het webteam van Leven in Aandacht wil graag aansluiten bij deze traditie. Liefhebbers kunnen elke volle maan een mail ontvangen met een korte tekst om even stil te staan bij deze bijzondere dag en een foto om bij te glimlachen. We noemen dit de 'Moonfulness Bell'.Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar moonfulnessbell@aandacht.net 


‍Interview

Het engagement van Jan Veenendaal

‍“Ik las het boek Vrij zijn, waar je ook bent van Thich Nhat Hanh, een samenvatting van zijn lezing in een gevangenis in Amerika. Dat verhaal triggerde me. Hij schreef dat je juist van een gevangenis een spirituele plek kan maken en er kan mediteren. Ik kwam in contact met Duizend Handen, een organisatie die zich inzet vanuit boeddhistisch perspectief voor (ex)gedetineerden."

‍Blog Leni Cellini

Bewuster kiezen voor meer lichtheid

"Die focus op wat moeilijk is, heeft zeker een positieve kant. Het betekent dat ik niet zomaar wegloop van mijn lijden. Maar er zit ook een enorme valkuil in: soms kan ik verdrinken in de pijn en heb ik geen oog meer voor de rest. Dan wordt het erg zwaar om dragen… Heb jij dat ook wel eens?"


Mededeling

Dit jaar geen nieuwe kennismakers bij Orde van Interzijn

De Orde van Interzijn heeft ons bericht dat er dit jaar geen nieuwe beoefenaars toegelaten kunnen worden bij het kennismakingstraject van de Orde. Dit heeft te maken met de gevolgen van de coronacrisis. Volgend jaar is er een nieuwe kans.‍

Doneer aan het EIAB en je donatie wordt verdubbeld

Het klooster van Groot Mededogen van het EIAB moet ingrijpend worden gerenoveerd. Daar is veel geld voor nodig. Hiertoe wordt door br. Phap An en zr. Chan Kong namens het EIAB een oproep gedaan. In dit geval een bijzondere oproep, want dit voorjaar vanaf 1 april tot 31 augustus verdubbelt een anonieme donor alle binnenkomende donaties voor de renovatie via een Matching Fund.


Dharmatalk - fragment

Engaged Action and Aspiration - Sr. True Dedication

Op de Wake Up retreat voor jongeren in augustus 2019 hield zuster True Dedication een heldere en zeer inspirerende dharmatalk Engaged Action and Aspiration. Wat is de juiste manier om (samen) actie te voeren? Van waaruit vertrekken we, waar willen we heen, wat zijn onze waarden hierbij? Hieronder een kort fragment (20 min) van de talk. Voor de hele talk klik hier

Nieuwe dharmatalks op ons You Tube kanaal

Bekijk hier twee dharmatalks van de serie 'Mindful Ontwaken op Zondag'

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

‍www.aandacht.net