Leven in Aandacht - Nieuwsbrief juli 2021

Leven in Aandacht - Nieuwsbrief juli 2021
Nieuwsbrief juli 2021  

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,

Zomertijd, genieten van het mooie weer en van alle ontmoetingen. Is er nog wel iets te melden? Jazeker! In elk geval in deze brief aandacht voor de Nederlandstalige zomerretraite in het EIAB, een jaarlijkse traditie sinds 2010. Voor velen een geliefde oefenplek en gelegenheid andere beoefenaars te ontmoeten. Ditmaal is er aandacht voor de problemen in de wereld, die we aan kunnen door onszelf te helen. 

Ons verdiepingsprogramma wordt met nieuwe energie voortgezet na de zomer. Wij gaan verder op twee sporen: zowel evenementen op locatie als online series en cursussen. 

En verder een leerzaam zenverhaal met mooie prent.


‍Herhaalde oproep

Donaties voor renovatie klooster Groot Mededogen EIAB

De actie voor het inzamelen van geld voor de renovatie van het klooster van Groot Mededogen van het EIAB loopt nog door tot eind augustus. Vandaar onze herhaalde oproep. In de periode van 1 april tot 31 augustus 2021 verdubbelt een anonieme donor alle binnenkomende donaties via een zogeheten Matching Fund. 

‍Dharmatalk op video

Zr. Boi Nghem over gender inclusiviteit

In juni dit jaar hield zuster Boi Nghiem een lezing over gender inclusiviteit tijdens de online Wake Up Earth retraite. Zij gaf daarin een krachtige ondersteuning aan de LGBTQIA+ gemeenschap: “Our society has hurt you enough. You seek to come to the Plum Village tradition to find peace, love and refuge.”

‍11-15 augustus - Nederlandstalige Zomerretraite EIAB 

Onszelf helen, de wereld helen 

Door de klimaat- en coronacrisis is het duidelijk geworden dat we nieuwe wegen moeten vinden om een leefbare toekomst te creëren voor onszelf, onze kinderen, onze samenleving en onze planeet Aarde. De beoefening van mindfulness stelt ons in staat individuele en collectieve manieren van heling te vinden. Op die manier kunnen wij de huidige uitdagingen met een kalme en vredige geest tegemoet treden en wegen vinden om ons op een ethisch verantwoorde manier in te zetten voor onze persoonlijke en maatschappelijke heling. De retraite is gepland op locatie in het EIAB.

Carpoolen naar het EIAB

Via een nieuwe groene website 'CarpoolOrganiser' kunnen chauffeurs zich aanmelden om iemand mee te nemen naar de retraite. Mensen die graag mee willen rijden kunnen van een aanbod gebruik maken door het aan te klikken. 
Dit alles loopt via een eigen webpagina voor de retraite op CarpoolOrganiser.
Help elkaar aan een rit en doe mee!


‍Verdiepingsprogramma na de zomer

‍Via ons verdiepingsprogramma organiseren we meditatiedagen en -weekends. In het najaar komt het weer vol op stoom met verdiepingsdagen in het ITC in Naarden en retraiteweekends in Bosoord in Loenen. Als je in de agenda op de website.kijkt kun je alvast de data en onderwerpen zien. Ons aanbod van online series en cursussen is verder uitgebreid. Ook na corona gaan we daarmee door. 


‍Online serie - 4 keer vanaf 5 september

Opmerkzaam consumeren

Opmerkzaam consumeren gaat over de Vier soorten voeding. Niet alleen voedsel, maar wat nemen we nog meer tot ons aan aan zintuiglijke indrukken, via onze intenties en verlangens en via ons bewustzijn? Begeleiding door dharmaleraar Tineke Spruytenburg.

‍Vijf online dagen vanaf 11 september

De Vijf Aandachtsoefeningen 

Vanaf september 2021 vormen we gedurende 5 maanden een sangha om samen de Vijf Aandachtsoefeningen te bestuderen en te beoefenen. Tijdens vijf online verdiepingsdagen zijn we 24 uur, online en offline in aandacht en staan de aandachtsoefeningen centraal..


‍Te koop in webshop

Gedroogde pruimen uit Plum Village

‍Plum Village heeft een webshop geopend en het eerste product dat wordt aangebonden zijn gedroogde pruimen, door hen zelf gekweekt en gedroogd. "Door Covid-19 en de lockdown hebben we onze pruimen niet kunnen verkopen. We zitten nu opgescheept met 4000 zakken heerlijke gedroogde pruimen die we aanbieden in onze webshop."

‍Zenverhaal

Waar ga je heen?

Een man rijdt op een paard dat heel snel galoppeert. Het lijkt alsof de man ergens iets belangrijks te doen heeft. Er staan een paar mensen langs de weg, die de man en zijn paard langs zien razen. Zij roepen naar hem: "Waar ga je heen?" De man op het paard schreeuwt terug: "Dat weet ik niet. Vraag maar aan het paard." 

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

www.aandacht.net