Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Leven in Aandacht - Nieuwsbrief oktober 2021

Leven in Aandacht - Nieuwsbrief oktober 2021
Nieuwsbrief oktober 2021 

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,

We zijn erg blij dat we weer live met elkaar kunnen oefenen, 'in het echt'. Helaas is corona nog niet weg, waardoor St. Leven in Aandacht (in Nederland) ook moet gaan werken met toegangsbewijzen. Dan kunnen we de 1,5m laten varen en met meer mensen samenkomen. Zodat we ons allemaal veilig en op ons gemak voelen.. 
A.s.zondag is er een eerste verdiepingsdag in Naarden. Je kunt nog meedoen, want er zijn nu meer plaatsen beschikbaar.  Lees meer. 
We zijn ook blij met de komst van br. Phap Xa, die zowel Nederland als Vlaanderen aandoet voor twee retraiteweekends in oktober. Zie verder voor meer info.

De meeste sangha's (meditatiegroepen) komen na de zomer weer fysiek bij elkaar, na een heel lange periode van online bijeenkomsten of zelfs pauze. Wil je je ook meedoen aan lokale meditatiebijeenkomsten? Kijk dan naar een sangha bij jou in de buurt op deze webpagina.

De aankomende verjaardag van onze leraar Thich Nhat Hanh vraagt onze aadacht. Op 11 oktober wordt hij alweer 95! Je kunt Thay een geschenk sturen door ervaringen en inzichten te delen via woord of beeld.


11 oktober

Thich Nhat Hanh wordt 95 jaar!

‍Om onze dankbaarheid voor zijn ongelooflijke inbreng uit te drukken, nodigen we je van harte uit om te oefenen in het zorgen voor Moeder Aarde. Thay (leraar) heeft ons geleerd dat de eerste stap om voor onszelf en onze planeet te zorgen bestaat uit het beoefenen van diep luisteren - een revolutionaire daad, in onze vaak luidruchtige wereld. In het laatste boek van Thay's lessen, 'Zen and the Art of Saving the Planet', deelt hij drie manieren waarop je zelf, je familie, en je sangha  kunnen oefenen met diep luisteren om zo te helpen onze planeet te helen. Thay's nalatenschap voortzetten door onze eigen mindfulness beoefening is het krachtigste geschenk dat we kunnen bieden.


‍Verdiepingsprogramma najaar 2021

15-17 okt Nederland en 22-24 okt Vlaanderen

Br Phap Xa begeleidt twee retraites 'Weet je het zeker'

‍Volgende maand komt broeder Phap Xa van het EIAB naar Nederland en Vlaanderen om twee retraites te begeleiden. 'Weet je het zeker' is in beide gevallen de titel. We worden uitgedaagd onze overtuigingen en waarnemingen onder de loep te nemen. Dit gaat alleen met een heldere geest, die onmetelijke ruimte heeft voor andere meningen en overtuigingen.


Z‍ondag 24 oktober, Naarden

De klimaatcrisis onder ogen zien

Deze Dag van Aandacht is bedoeld om ruimte te bieden aan onze liefde voor de aarde en onze emoties over de ernst van de klimaatcrisis. Wij willen samen kijken hoe we onze kalmte en helderheid kunnen bewaren.

‍Weekend 22-24 oktober, Loenen

The preciousness of life

Dit retraiteweekend is voor mensen die al langer mindfulness oefenen in de traditie van Thich Nhat Hanh en die verder de diepte in willen gaan. De begeleiding is in handen van Bettina Romhardt, dharmaleraar uit Berlijn, De voertaal is Engels. 

‍Weekend 19 - 21 november, Loenen

SanghaOntmoetingsweekend voor begeleiders van sangha's

De meeste sangha's zijn na de zomer en de langdurige lockdown weer aan het opstarten. Het is heerlijk om elkaar na zo'n lange tijd weer live te zien en met elkaar te oefenen, de energie van mindfulness samen op te wekken en te ervaren. Maar het grote oponthoud geeft ook weer nieuwe uitdagingen.... Op het SanghaOntmoetingsweekend wisselen we ervaringen uit en kunnen we leren hoe sangha's te begeleiden en te vernieuwen.


‍NIEUW in de webshop

Kalender en agenda 2022

Ze zijn er weer: de geliefde minikalender en de agenda 2022!

De mini kalender meet 18 x 18 cm en bevat 12 prachtige gekleurde afbeeldingen van Nicholas Kirstin-Honshin. Prijs € 9,-

De agenda 2022 is 18 x 13 cm. Bevat de maanden augustus 2021 t/m december 2022. Prijs € 14,99. Met elastiek.

 


‍Oproepjes uit de sangha

Vietnamprojecten in beeld

Bezoek gebracht aan Vietnam?

Sinds 1 jaar verdiepen wij, Maaike van Vliet en Joan Moonen, ons in de Vietnamprojecten van St Leven in Aandacht. Wij zouden graag in contact komen met mensen die ooit een bezoek brachten aan Vietnam en een of beide projecten hebben bezocht. Stuur je bericht aan: vietnamprojecten@aandacht.net   

 

Oproep voor kopij De Klankschaal

Beoefenaars aan het werk

Of we nu binnenshuis werken of buitenshuis, betaald of onbezoldigd, een zieke verzorgen of een computer programma ontwerpen, één ding is zeker: als we werken, halen we adem. Maar weten we ook dat we ademen terwijl we aan het werk zijn?


Mindfulness misverstanden (video)

Dan word ik nooit meer boos!

‍Leni Cellini, meditatieleraar in Leuven, heeft een serie filmpjes opgenomen en op YouTuve toegankelijk gemaakt. Hierin biedt ze eerste hulp bij mediteren aan. Ze gaat gaat in op een aantal basale vooroordelen en misverstanden over mindfulness beoefening.

Lees ook 

‍Recente verhalen en berichten op onze website

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

www.aandacht.net