Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Leven in Aandacht - nieuwsbrief december 2021

Leven in Aandacht - nieuwsbrief december 2021
Nieuwsbrief  december 2021 

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,
We hebben de klimaattop in Glasgow alweer even achter ons gelaten. Het leek ons goed je alsnog te informeren over de rol die monniken, nonnen en beoefenaars van de Plum Village traditie daar hebben gespeeld. Heel indrukwekkend en ontroerend. Ongetwijfeld hebben de kloosterlingen en beoefenaars bijgedragen aan de verandering van bewustzijn die zo nodig is, maar ook een uitdaging is voor ons allemaal. Luister maar naar de korte TED talk van zr True Dedication.

In deze nieuwsbrief kondigen we enkele activiteiten aan die door kunnen gaan met toepassing van de coronapascheck, 1.5 m.afstand en mondkapjes bij verplaatsingen. We zijn blij op deze wijze in een veilige omgeving de gezamenlijke beoefening aan te kunnen bieden.

Dit is onze laatste nieuwsbrief van 2021. Het was een veelbewogen jaar, waarin we gebeurtenissen meemaakten die we niet eerder kenden. Alles verandert steeds is nu een levensmotto geworden, wat in het boeddhisme van oudher wordt gepreekt. Laat het ons helpen met een open blik uit te zien naar wat komen gaat.

We wensen jullie een mooi en inspirerend nieuw jaar! 

‍Monniken en nonnen Plum Village bij klimaattop

Eerder deze maand namen Plum Village monniken en nonnen deel aan de klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Glasgow, Schotland, van 1 tot 12 november. Ze boden een TED-talk (zr True Dedication, foto), geleide meditaties, Q & A sessies en workshops aan.

‍Verdiepingsprogramma 

Weekend 3-5 dec Loenen

Moeder Aarde in onszelf

‍Vanuit de rust die wij tijdens dit weekend met stille en geleide zitmeditaties, loopmeditaties en andere oefeningen samen hopen te generen, richten we onze aandacht op onze verbondenheid met de natuur en Moeder Aarde. 

‍Verdiepingsdag zondag 12 dec Naarden

Luisteren naar de Stilte in onszelf

'Op zoek naar je ware thuis – het eiland in jezelf'.is het thema van de 3e dag in deze serie die wordt begeleid door dharmaleraar Hilly Bol. Mindfulness brengt je bij de stilte in jezelf. Je krijgt de innerlijke ruimte om diep te luisteren en te ervaren wie je bent.. 


Nieuwe serie verdiepingsdagen in Naarden 2022

Vrij zijn waar je ook bent

Vrijheid wordt ons door niemand gegeven, vrijheid moeten we zelf ontwikkelen, aldus Thich Nhat Hanh in het boek ‘Vrij zijn waar je ook bent’, gebaseerd op een lezing voor gevangenen in de VS. 
In een serie van vier verdiepingsdagen bespreken we hoe  vrijheid te ervaren en te ontwikkelen met mindfulness. Op de 4e dag aandacht voor het begeleiden van (ex)gevangenen: een vorm van geengageerd boeddhisme.


27 dec - 2 jan 2022

Oud & Nieuw retraite in EIAB

Een retraite met de monniken en nonnen van de EIAB. We zullen de feestdagen samen doorbrengen op een spirituele manier waar iedereen van zal genieten. 
Deze retraite is voor iedereen: volwassenen, tieners en kinderen.

Er zal een programma zijn voor kinderen en tieners (6-12 en 13-17 jaar). 
Cursus talen: Duits en Engels met vertaling in het Nederlands. Talen van het kinderprogramma: Duits en Nederlands


‍Oproep Wake Up NL

Wake Up NL, zoekt versterking voor zijn bestuur. Zij maken o.a. de zomerretraites en andere activiteiten mogelijk voor jonge beoefenaars in Nederland. Ook zoeken ze nog meer stevige Sangha bouwers, die zin hebben om activiteiten te organiseren en begeleiden. Dus ben jij al een tijdje betrokken bij Wake Up en zou je een steentje willen bijdragen aan de landelijke Sangha? Mail dan naar sangha@wkup.nl. Ken je iemand die dit wellicht zou willen? Stuur dit bericht dan ajb even door.


‍Korte lesvideo Thich Nhat Hanh

Hoe kunnen we vechten tegen onrecht zonder verteerd te worden door woede?

"Er moet een manier zijn om je te helpen minder te lijden. Zodat je diegenen kunt helpen die meer lijden. En dat is waar de beoefening van mindfulness kan helpen."
- Thich Nhat Hanh.


Stichting ondertekent verklaring

Stop Ecocide

‍Afgelopen maand heeft het bestuur van Stichting Leven in Aandacht het manifest 'Stop Ecocide' ondertekend. Dit manifest is een initiatief van de Stop Ecocide Foundation

Lees ook 

‍Meer artikelen en blogs op onze website. 

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

www.aandacht.net