Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief mei 2022

Nieuwsbrief mei 2022
Nieuwsbrief Mei 2022  

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,
We zijn blij om het ontluikende voorjaar, de bloesems en de eerste, warme zonnestralen.
We zijn ook blij met de komst van een delegatie monniken en nonnen van Plum Village, onder wie ook sr True Dedication, die het boek 'Zen and the At of Saving the Planet' samenstelde. Komende weken zal zij tijdens een retraite en drie lezingen, samen met drie Nederlandse kloosterlingen, uitleg geven aan de inzichten en oefeningen uit dit bijzondere boek.
We zijn verdrietig om al het nodeloze leed veroorzaakt door de oorlog in Oekraine en geven in deze nieuwsbrief aandacht aan acties vanuit onze traditie voor steun en vrede. 
In deze nieuwsbrief verder veel nieuws en aankondigingen en natuurlijk ontbreken nieuwe blogs niet. 

‍De Moonfulness Bell nog één keer...

A‍lles gaat voorbij. Na twaalf keer stopt de Moonfulness Bell. Maandelijks, bij volle maan, stuurde stichting Leven in Aandacht een kattenbelletje van geluk naar liefhebbers hiervoor, met de bedoeling om positieve zaden water te geven. Op de website kan je hele serie nog een keer terugkijken


'Being Peace': 5 mei 14.00 uur Amsterdam (bij CS)
Mindfulness middag met lezing door Sr. True Dedication 

Sr. True Dedication (bekend van 'Zen and the At of Saving the Planet') is vanaf eind april in Nederland. Ze begeleidt samen met br. Phap Linh en drie Nederlandse kloosterlingen een grote retraite in Biezenmortel (volgeboekt). Zij geeft ook lezingen in Utrecht (3 mei, voor studenten), Amsterdam (5 mei, middag) en Nijmegen (8 mei, Dag van Aandacht, volgeboekt). Je kunt er nog bij zijn in Amsterdam en Utrecht!

‍'You are the future', 3 mei 17 uur, Utrecht
Gratis mindfulness event voor jongeren met Sr. True Dedication  

‍Ook in Utrecht is nog plaats bij de mindfulness bijeenkomst voor studenten en jongeren tot 35 jaar in Utrecht in cultureeel centrum Parnassos. Studenten van andere univiteiten en hogescholen en jongeren van elders zijn eveneens zeer welkom!
De bijeenkomst start om 17 uur en duurt tot uiterlijk 19 uur. Toegang gratis.

‍Zondag 22 mei, 10 uur Naarden, Mantradag

Kom zingen, zitten, lopen en bewegen in aandacht met Jorieke Rijsenbilt (foto rechts) en Ellen Starmans. beiden stembevrijder en lid van de Orde van Interzijn. Thema: Healing yourself is healing the Earth.

‍Online retraite: 26 - 29 mei
Mindfulness in de les

Online retraite voor leerkrachten, begeleid door de leraren Tineke Spruytenburg, Baltus van Laatum en Miles Dunmore uit Londen. Bij deze retraite ligt de nadruk op het oefenen in aandachtig lesgeven, werkelijk aanwezig zijn. 


‍Lopen in vrede in Utrecht

Elke vrijdag wordt in Utrecht voor de vrede gelopen. De loop in vrede voor vrede is bedoeld voor een ieder die in aandacht wil lopen om een steentje bij te dragen in vrede en verbondenheid.

‍A cloud never dies

‍Deze nieuwe documentaire over Thich Nhat Hanh combineert film- en fotoarchieven en vertelt het verhaal van de jonge Vietnamese monnik wiens wijsheid en compassie werden gevormd door de oorlog in Vietnam.

Ontspannen met Bao-Tich

‍Br. Bao-Tich is een muzikale monnik die zijn eigen YouTube kanaal heeft. Hierop heeft hij diverse door hem zelf uitgevoerde Plum Village liedjes en playlists gezet. Klik, ontspan en geniet!

‍Oproep onderwijssangha

Docent Baltus van Laatum is op zoek naar docenten/leraren die samen met hem willen mediteren, denken en doen bij het opzetten van een landelijke onderwijs sangha. 

‍Plum Village zoekt vrijwilligers voor zomer retraites

‍In juni en juli van dit jaar zal Plum Village verschillende zomerretraites aanbieden. Ervaren beoefenaars in de Plum Village traditie worden uitgenodigd om als vrijwilligers te komen helpen.

‍Nonnen bezoeken Oekraine om steun te betuigen

In april hebben de zusters Giac Nghiem en Luc Nghiem zich aangesloten bij een vredesdelegatie van religieuze leiders die vluchtelingenkampen in de stad Tsjernivtsi in Oekraïne bezochten. 


‍Intieme plek in de natuur

‍Door Koen Demeyer

In de natuur kan je altijd een plekje vinden waar je tot jezelf kunt komen. Dat kan overal ook een bank in het park om de hoek. Het maakt niet ut waar.

‍De Kluizenaar

‍Door Leni Cellini

Eerlijk? Ik ben totaal geen groepsmens. Ik hou ervan om alleen te zijn en verkies doorgaans het gezelschap van dieren boven dat van mensen.

‍Leven(s)werk

‍Door Jan Veenendaal

Leven is het werk. Waarom zouden we het werk noemen? Wat is werk in de betekenis zoals we het meestal gebruiken, überhaupt? 

Lees ook 

‍Er staan nog meer interessante verhalen op onze website:

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

www.aandacht.net 

facebooktwitterinstagram