Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Leven in Aandacht - extra nieuwsbrief mei 2022

Leven in Aandacht - extra nieuwsbrief mei 2022
Extra nieuwsbrief Mei 2022  

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,

Met deze nieuwsbrief blikken we terug op het succesvolle bezoek van zuster True Dedication en verschillende andere monikken en nonnen van Plum Village, zoals broeder Phap Linh, zuster Sang Nghiem en  broeder Pham Hanh aan Nederland. In deze prachtige lentemaand was het een feest om eindelijk weer eens in grote getale, als gemeenschap, bijeen te kunnen komen. Grotendeels ook zonder angst voor besmetting. De lezingen, retraite, dagen van aandacht en ceremonie werden door meer dan 500 mensen bezocht en hoog gewaardeerd. In deze nieuwsbrief bieden wij een terugblik en de mogelijkheid om de lezingen online (terug) te zien. Wij zijn dankbaar dat zoveel  positieve zaden water gekregen hebben en hopen dat ieder van ons en de planeet hier de vruchten van zal plukken. 

De vier 'events' die door de kloosterlingen van Plum Village werden begeleid waren georganiseerd door St. Leven in Aandacht, leden van de Orde van Interzijn en jongerenorganisatie Wake Up.

Grote belangstelling voor 'tour' kloosterlingen Plum Village

Alle lezingen nu online beschikbaar

Op de retraite in Biezenmortel gaven broeder Phap Linh en zuster True Dedication inspirerende dharmalezingen waarin persoonlijke beoefening en het leveren van een bijdrage aan de wereld met elkaar verweven werden.  De geluidsopnamen van beide lezingen en een video van een muziekuitvoering van The Great Bell Chant zijn te horen en zien op ons You Tube kanaal als playlist 'Tour Kloosterlingen mei 2022'. Op deze playlist zijn ook de lezingen van zuster True Dedication die zij in Amsterdam en Nijmegen gaf en een impressie van de loopmeditatie in Amsterdam langs het IJ te zien.  


28 april - 1 mei

Retraite in Beukenhof 

De retraite in het capucijnenklooster Beukenhof in Biezenmortel werd door zuster True Dedication, broeder Phap Linh en drie Nederlandse kloosterlingen begeleid. Maar liefst 120 mensen waren hierbij aanwezig, van wie een kwart jongeren. Lezingen en muziekuitvoering (foto) zijn te beluisteren op ons YouTube kanaal.


Mindfulness bijeenkomsten trekken veel bezoekers

Nijmegen 8 mei Lindenberg

In Nijmegen werd op 8 mei een dag van aandacht met een lezing en loopmeditatie langs de Waalkade georganiseerd. De dag werd door 100 mensen bezocht. Er werd een loopmeditatie langs de Waalkade gehouden.

Amsterdam 5 mei Tolhuistuin

In Amsterdam werd op 5 mei een mindfulnessmiddag met een lezing georganiseerd. Aan deze middag werd door 250 mensen deelgenomen onder wie veel jongeren. De middag eindigde met een loopmeditatie op de IJpromenade.

Voor studenten en jongeren

Utrecht 3 mei Parnassos

Op dinsdag 3 mei verzorgden de kloosterlingen een bijeenkomst in Parnassos in Utrecht voor ca 70 jongeren en studenten. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door jongerenorganisatie Wake Up samen met de universiteit..

Interview met Bodhi

Erfenis Thay voortzetten

Online boeddhistisch magazine Bodhi praatte met zuster True Dedication over het voortzetten van de erfenis van Thay. True Dedecation:  "Communicatie en dialoog zijn essentieel voor het tot stand brengen van systemische verandering". 

Vier nieuwe ordeleden

Op zaterdag 7 mei vond de ordinatie plaats van vier nieuwe orde van interzijn. De ceremonie werd geleid voor zuster True Dedication en Nederlandse kloosterlingen.

Interview in Trouw

In een interview in Trouw op 9 mei vertelt  zuster True Dedication over haar weg van BBC-journalist tot non in Plum Village en wat haar persoonlijk inspireert.


Met Zen de planeet redden

Het nieuwste boek van Thich Nhat Hanh is in Nederlandse vertaling verschenen: 'Met zen de planeet redden'. Zuster True Dedication voorzag het boek van persoonlijke notities. Door Thich Nhat Hanh zelf werd zij gewijd tot dharmaleraar en behoort tot de nieuw generatie kloosterlingen. Zij is sterk betrokken bij jongeren en bij de klimaatbeweging. het boek is te koop via de webshop van stichting leven in aandacht.


St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

www.aandacht.net