Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Leven in Aandacht - Nieuwsbrief februari 2023

Leven in Aandacht - Nieuwsbrief februari 2023
Nieuwsbrief Februari 2023  

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,
Fijn dat jullie deze nieuwsbrief lezen. Het is nu een jaar na het overlijden van onze leraar Thich Nhat Hanh (Thay). Zijn inspirerende voorbeeld en beoefening wordt dagelijks gemist. Tegelijkertijd lukt het ons steeds beter hem terug te vinden in onze sangha en beoefening. Daarvan getuigd ook deze nieuwsbrief. In een documentaire die je kunt vinden op You Tube wordt stilgestaan bij zijn laatse jaren en heengaan. Zoals altijd kan je in deze nieuwsbrief ook weer oproepen uit de sangha en aankondigingen uit het verdiepingsprogramma vinden. En Jan en Leni hebben weer een openhartige blog geschreven waarmee zij ons een inkijkje in hun leven als beoefenaar geven.

‍Herdenking van het overlijden van onze leraar Thich Nhat Hanh, 1 jaar geleden

Op 22 januari was het een jaar geleden dat onze leraar Thich Nhat Hanh overleed in Vietnam. Ter gelegenheid van de herdenking van het overlijden werd een nieuwe documentaire 'I have arrived, I am home' uitgebracht. Deze laat Thay zien in zijn laatste jaren, nog altijd volop leraar, en delen van zijn uitvaart en crematie.h.


Zondag 26 februari Naarden

Gelijkmoedigheid 

Maria Moonlion verzorgt op de tweede dag van de vierdelige serie over de Vier Hartkwaliteiten het thema gelijkmoedigheid. Ware gelijkmoedigheid brengt heling voor jezelf en je relatie(s).

‍Zondag 26 maart

Liefdevolle vriendelijkheid

In deze dag van aandacht, eveneens in de serie de Vier Hartkwaliteiten, delen Anita Schreij en Jerome Tonnaer met ons hoe je  liefdevolle vriendelijkheid in jezelf kunt laten groeien. 

3-5 maart, weekend retraite, Loenen

Samen vrede zijn in een tijd van crisis

In een veilige en rustgevende omgeving willen we onze onzekerheid over de klimaatcrisis onder ogen zien. Vanuit onze verbondenheid met elkaar en Moeder Aarde, willen we helder zien wat onze respons kan zijn. Deze retraite is een initiatief van de Earth Holder Sangha en 'The Work That Reconnects'. 

‍Alvast noteren in je agenda

  • Being Beautiful, Being Ourselves. Met Jorieke Rijsenbilt en Maria Moonlion. 17 - 21 mei, EIAB, Duitsland. Lees meer
  • Zonder modder geen lotus. Met br. Phap Xa en kloosterlingen Plum Village. 26 - 29 mei, Biezenmortel. Lees meer
  • Openness of Mind. Met Bettina Romhardt uit Berlijn. Engelstalig. 30 juni - 2 juli, Bosoord, Loenen. Lees meer
Online cursus vanaf 4 april 2023

Mediteren kun je leren

Dit is online serie voor beginnende beoefenaars van meditatie met vijf bijeenkomsten op dinsdagavond. Er wordt stil gestaan bij zit- en loopmeditatie en het gewaarzijn van de adem en het lichaam. De serie wordt afgesloten met een integrerende online oefendag. De serie wordt begeleidt door Peter van Leeuwen, lid van de Orde van Interzijn.


‍Plum Village doet oproep

Vrijwilligers nodig voor retraites

De kloostergemeenschap van Plum Village vraagt voor de komende grote retraites vrijwilligers om te assisteren. Het gaat om retraites vanaf eind maart tot juli 2023.

Pelgrimage in India

‍In de voetsporen van Boeddha

Begin volgend jaar vinden er weer diverse pelgrimstochten naar India plaats met begeleiding door kloosterlingen uit Plum Village en dharmaleraar Shantum Seth.

‍Oproep van de Klankschaal

Deel over je vreugde

In een geleide meditatie zegt Thay: 'Niets is zo belangrijk als mijn vrede, mijn vreugde. Ik glimlach naar alles, zelfs naar mijn lijden, naar mijn moeilijkheden.' Het thema voor het zomernummer van de Klankschaal is Vreugde. De redactie ontvangt graag je tekst over dit onderwerp (500 à 600 woorden, een foto (minimaal 1 MB) of tekening voor 31 maart op redactie@aandacht.net 


‍The mindful warrior

Door Leni Cellini

Een vriend van me zei ooit eens: “Hoe meer je afziet op retraite, hoe beter!” Euh, WÁT? Pardon? Ik snapte het niet. Ik was op retraite om me beter te voelen. 

‍Een grafplek uitzoeken

Door Jan Veenendaal

Schrijven, spelen met taal, of het nu voor een blog, een column of iets anders is, is een geliefde bezigheid van me. Gelukkig lukt het me nog redelijk goed. 

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

www.aandacht.net