Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Leven in Aandacht - Nieuwsbrief maart 2023

Leven in Aandacht - Nieuwsbrief maart 2023
Nieuwsbrief Maart 2023  

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,
Het grote lijden in de wereld houdt ons allen bezig. We ervaren het hartverscheurende verdriet van mensen die hun dierbaren verliezen, z
eker als het zo dichtbij komt als momenteel. Zoals door de oorlog in Oekraine en vooral ook door de enorme aardbeving in Turkije en Syrie. Wat kunnen we doen? Geld geven, spullen verzamelen? De vele acties waarvan we rondom ons heen horen nodigen uit mee te helpen en zijn hartverwarmend.
Plum Village zette in 2010 de 'Great Bell Chant' op You Tube om medeleven te tonen met de slechtoffers van de aardbeving in Japan dat jaar. De klank van de grote bel is erg troostrijk en draagt ver naar alle windstreken. Luister maar.
In deze nieuwsbrief vind je verder ons laatste nieuws, informatie over komende events en nieuws uit de sangha. Ook hebben we een nieuwe gastblogger, Jan Monster. 

The sound of the Great Bell is so beautiful and helps us to calm our mind, relax our body.
We come back to our true home and generate compassion for all living beings.
We send our peaceful energy through the sound of the bell
and wish that they can hear it clearly so that all suffering in them cease
.
Luister, luister 


‍Zondag 26 maart, dag in Naarden

Liefdevolle vriendelijkheid

Liefdevolle vriendelijkheid is een weldadig medicijn en radicaal antwoord op de uitdagingen van onze tijd. Het beschermt ons tegen boosheid en wanhoop. Deze dag van aandacht wordt begeleid door Anita Schreij en Jerome Tonnaer.

‍Online beginnercursus meditatie

Mediteren kun je leren

Goed kunnen zitten en lopen is de basis van elke beoefening. Het is een vaardigheid waarmee we ons, in welke situatie we ons ook bevinden, op ons gemak kunnen voelen. Deze cursus wordt gegeven door Peter van Leeuwen.

26 - 29 mei: Retraite met kloosterlingen Plum Village bij De Nieuwe Erf in Diessen

Zonder modder geen lotus

Vaak wijzen we modder af en klampen ons vast aan de  van de lotus. Als we dieper kijken, zien we dat er zonder modder geen lotus kan bloeien. In deze retraite kijken we naar de kunst van het geluk en naar de kunst van het lijden. We oefenen zodat er ruimte ontstaat om onze problemen onder ogen te zien en nieuwe perspectieven kunnen ontstaan. 

17 - 21 mei, EIAB Duitsland: LGBTQIA+ Retreat

Being beautiful, being ourselves

We zijn blij te kunnen aankondigen dat we voor de derde keer in het EIAB een retraite aanbieden aan iedereen die in de Plum Village traditie praktiseert en zich identificeert met de LGBTQIA+ paraplu. De begeleiding wordt verzorgd door Ordeleden Jorieke Rijsenbilt en Maria Moonlion. De voertaal is Engels.


Berichten van De Klankschaal 

Archief
Onze technische webredacteur, Karin, heeft een archief gemaakt van oude nummers van De Klankschaal van een flink aantal jaargangen. De nummers zijn als pdf te downloaden om in te zien en te lezen. 
Kopij insturen
Het zomernummer van de Klankschaal met als thema 'Vreugde' kan nog meer kopij gebruiken. De redactie ontvangt graag je tekst (500 à 600 woorden, een foto (minimaal 1 MB) of tekening vóór 31 maart op redactie@aandacht.net 

‍Karin, Cilia & Peter

Het webtream stelt zich voor

De website is het digitale huis van de gemeenschap Leven in Aandacht. Dankzij de inspanningen van het webteam wordt het elke dag een beetje mooier. Het webteam stelt zich graag aan je voor. 

Sangha Meppel stelt zich voor

‍Song 'My Island' op eigen wijze

Koen van Steekelenburg en Michèl Laagewaard nodigen steeds een andere sangha uit een lied te delen en ook te vertellen over hun sangha. Deze keer deelt sangha Meppel het lied ‘Mijn eiland’. 

‍Zondag 2 april, Dag van Aandacht, De Zendo Nijmegen

Jezus en Boeddha als broeders

Een dag van samen lichtvoetig spoorzoeken naar wat Jezus en Boeddha tot broeders maakt. Wat verbindt hen? Hoe kan de boodschap van beiden een handreiking zijn bij het omgaan met “de vreugde en de pijn van leven”. Begeleiding is in handen van Jorieke Rijsenbilt, Dharmaleraar  en Saskia Caulil.

11 maart klimaatdemonstratie in den haag 

De Earth Holders, een gemeenschap van klimaatactivisten en bezorgde beoefenaars binnen Leven in Aandacht, roept op om 11 maart te gaan demonsteren in Den Haag. We willen onze zorgen uiten over het gebrek aan klimaatbeleid vanuit de regering. Stop Fossiele Subsidies is opnieuw het actiethema. Doe je ook mee?


‍De natuurlijke gids

‍Door Koen Demeyer

Ik heb mijn opleiding voor natuurgids afgerond. Een jaar werd ik ondergedompeld in de rijkdom van de natuur, kreeg ik meer inzicht in de relatie tussen mens en natuur en werd ik getraind in het begeleiden van groepen. 

De lessen van mijn leraar

‍Door Jan Monster

Ik leerde ooit: eer uw ouders en uw leraren. Dat klinkt ouderwets en autoritair en daar reageer ik allergisch op. Ik ben zeker heel erg dankbaar voor alle dingen die ik leerde van zowel mijn ouders als de vele leraren die ik in mijn leven ontmoette.

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

www.aandacht.net