Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Leven in Aandacht - nieuwsbrief april 2023

Leven in Aandacht - nieuwsbrief april 2023

 

Nieuwsbrief April 2023 

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,
Het is weer voorjaar! Tijd voor nieuwe, frisse ideeen en initiatieven. De Wake Up tour van de monniken en nonnen van Plum Village is er zo een. Mat een team van maar liefst negen personen komen ze in april 
met hun bus naar Nederland en Vlaanderen, als onderdeel van een grote Europatour. Op 18 april worden sangha's in Gent en Brussel bezocht. Op 22 april is er een Mindfulness Day gepland in Utrecht in het Stadsklooster, een grote zaal met ruimte voor veel jongeren (18 tot 35 jr). Dus ken je jongeren in je omgeving, familie, vrienden, sangha-genoten, breng ze op de hoogte van deze mooie gebeurtenis. Lees meer hierover in deze nieuwsbrief.
In deze nieuwsbrief vind je diverse Engelstalige aankondigingen. Dat is nieuw voor ons als Nederlandstalige nieuwsbrief en misschien is het toevallig dit keer zoveel. Anderzijds is het ook een teken van deze snel veranderende tijd waarin het Engels als verbindende taal een steeds grotere rol gaat spelen. Wie weet hoe snel we meer gaan doen in het Engels..... Verder nog wat nieuws en oproepjes en uiteraard onze vertrouwde bloggers, Leni en Jan.

‍Wake Up Monastic Tour in Nederland en Vlaanderen

Negen monniken en nonnen van Plum Village gaan dit voorjaar op Wake Up tour in een aantal Europese landen en doen hierbij ook ook Nederland en Vlaanderen aan! Ze bezoeken Wake Up sangha's in diverse steden en op zaterdag 22 april is er een Mindfulness Day voor jongeren in Stadklooster Utrecht‍


‍Zondag 23 april, verdiepingsdag Naarden

Thema Compassie

Deze verdiepingsdag gaan we samen de compassiebeoefening voor onszelf en anderen verdiepen. Je wordt uitgenodigd uit te proberen wat voor jou behulpzame oefeningen zijn. Deze dag wordt begeleid door Miranda van Schadewijk.

‍30 juni - 2 juli, weekendretraite Bosoord Loenen

Openness of Mind

In this retreat we will look at why we can repeatedly become prisoners of our views and what effect this habit has on our inner peace. This weekend will be guided by Bettina Romhardt, dharma teacher from Berlin. Language: English..

‍Aanmelden nog mogelijk:

  • Mediteren kun je leren, online beginnerscursus met Peter van Leeuwen. Vanaf 4 april. Nog enkele plaatsen vrij. Meer info en aanmelden
  • Paasretraite EIAB, Duitsland. 6 - 10 april, met de monniken en nonnen. Voertaal Duits en Engels. Meer info en aanmelden
‍17 - 22 juni, on-site en online 

Earth Retreat

For the first time, Plum Village is hosting a global Earth Retreat that unfolds both on-site and online. We will learn mindfulness practices that help us cultivate happiness, love and freedom, and join in workshops and panels on the themes of spirituality & activism; social & racial justice; how to take care of our grief and “eco-anxiety”; among others.

‍‍5 - 9 July, European Institute of Applied Buddhism (EIAB), Germany

PEACEFUL HIKING WITH BRother PHAP XA

Peaceful hiking in beautiful nature with an alert and alert mind can bring inner peace and joy to bloom again.Daily mindful hiking of around 15 to 18 KM in the beautiful nature around Waldbröl, Germany, facilitated by br. Phap Xa and br. Phap Lich. This hiking retreat will be in English, so more people can join, also from the Netherlands.


‍Interview Trouw

Verena klimt graag in boom

Verena klimt graag in een boom: "Hoog in de boom heb je een ander perspectief, en ben je op een hele directe en zichtbare manier afhankelijk van de natuur. 

Nieuwe website

www.thichnhathanh.nl

Sinds kort is er een nieuwe website in de lucht die gewijd is aan het gedachtegoed van Thich Nhat Hanh. Deze is gemaakt door Jan Veenendaal. 

Sangha Songbook on-line

Al Jaren circuleert het Sangha Songbook in de Nederlandstalige Sangha. Het is een liedjesbundel met hierin een aantal bekende en minder bekende Plum Village liedjes. De liedjes zijn geschreven door onder andere Joseph Emet en Zuster Annabel Laity. Daarnaast staan er veel liedjes in van Eveline Beumkes en Floris Dercksen. Het Sangha Songbook is nu online gezet en is gratis te downloaden. 


Want ze is puur goud

Door Leni Cellini

Vele jaren heb ik gewild, gewenst, gehoopt dat mijn innerlijk kind zou ophoepelen. Dat ze niet meer om aandacht zou vragen. Dat ze me niet meer lastigvalt met al die emoties.

Dialoog

Door Jan Veenendaal

Ook in onze traditie komt het helaas voor dat mensen zo vasthouden aan hun eigen gelijk; of niet verder kunnen kijken dan hun eigen aannames, dat uitnodigingen tot een dialoog worden afgeslagen.

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

www.aandacht.net