Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Leven in Aandacht - nieuwsbrief mei 2023

Leven in Aandacht - nieuwsbrief mei 2023
Nieuwsbrief Mei 2023  

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,
Maar liefst negen monniken en nonnen van Plum Village reizen door Europa om jongeren te enthousiasmeren voor de beoefening. Afgelopen week waren ze op diverse plekken in Vlaanderen en Nederland. En de belangstelling was groot! Zie ook de foto's in deze nieuwsbrief.
Komende tijd willen we in ons verdiepingsprogramma ook meer samenwerken met jonge beoefenaars. Dit doen we op een verdiepingsdag in Naarden op 25 juni en bij de grote retraite in Diessen met Pinksteren (26 - 29 mei). Zo komt er meer levendigheid en plezier bij onze events en staan we open voor de inbreng van komende generaties.
Plaatsen vrijgekomen: Bij het weekend met dharmaleraar Bettina Romhardt en bij de retraite in het Pinksterweekend met 4 monniken van Plum Village zijn er door afmeldingen weer plaatsen vrij gekomen. Jij kunt nu ook meedoen!
In deze nieuwsbrief: Naast aankondigingen van events en berichten uit de sangha hebben we in deze nieuwsbrief een nieuwe gastblogger Joost Vriens 
van de onderwijs sangha.

Monastics Plum Village bezoeken jongeren in Nederland en Belgie

Negen monniken en nonnen van Plum Village bezochten jongerensangha's in Gent, Brussel, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Nijmegen. De grootste event was een drukbezochte Mindfulness Day in het Stadsklooster in Utrecht waarvan hier de foto's.


‍‍25 juni, verdiepingsdag, Naarden

De binnenkant van duurzaamheid

Deze verdiepingsdag wordt begeleid door twee Wake Uppers, Jan-Jitze Hees en Dominique Hermans. Deze verdiepingsdag is voor mensen van alle leeftijden. Deze dag is zorgdragen voor het hart, hoofd en lichaam is onze beoefening.

‍26 - 29 mei, 4-daagse retraite, Diessen 

Zonder modder geen lotus

Retraite met br. Phap Xa en andere monniken. Er is een mooi programma met uiteenlopende activiteiten (Wake Up based) waarin we kijken naar de kunst van het geluk en het lijden. Er zijn weer plekken vrijgekomen, dus jij kunt er nu ook bij zijn.

‍30 juni - 2 juli, retraiteweekend, Loenen

Openness of Mind

‍In this retreat we will look at why we can repeatedly become prisoners of our views and what effect this habit has on our inner peace and relationships. This weekend will be guided by Bettina Romhardt, dharma teacher from Berlin. Language: English. Bettina became a student of Thich Nhat Hanh in 1993 and lived in his monastic community Plum Village and was appointed as a Dharma teacher in 2004. 


‍Zondag 11 juni 2023, Kamp Vught

Herdenking Kindertransport 

Op 5 juni 1943 moesten alle Joodse kinderen weg uit kamp Vught. Sangha Den Bosch en de Zen Peacemakers Lage Landen organiseren een herdenking voor deze kinderen.

Meedoen met het OIAG-traject 

De Orde van Interzijn

 Al meer dan twaalf jaar heeft de Orde van Interzijn voor Nederland en Vlaanderen een traject, waarin sanghaleden die de 14 aandachtsoefeningen willen gaan aannemen begeleiding krijgen.

‍De moed om te veranderen

De luisterdame

Dominique Hermans is een bijzondere dame. Ik spreek haar in het kader van de verdiepingsdag: ‘De binnenkant van duurzaamheid’, die zij samen met Jan-Jitze geeft op 25 juni in het Internationaal Theosofisch Centrum in Naarden. 

In mei en juni bij Simply Canvas Farm

Twee retraites in Frankrijk

Dichtbij Plum Village ligt Simply Canvas Farm. In mei en juni zijn hier twee mooie retraites georganiseerd waarbij de traditie van Thich Nhat Hanh centraal staat. De retraite in mei wordt begeleid door Hein en Lara (foto).


Natuurpoëzie van Mary Oliver

Door Koen Demeyer

Mindfulness en natuur worden dikwijls verbonden aan haiku gedichten, maar er zijn nog andere dichtvormen, die in mijn ogen nog méér aansluiten met de geest van Thich Nhat Hanh. 

‍Jezelf volgen

‍Door Joost Vriens

Op vrijdag loop ik om 8.45 het lokaal binnen. De rollen zijn omgedraaid. In plaats van dat zij aan mij vragen: wat gaan we vandaag doen; vraag ik het aan hun: wat is jouw/jullie plan vandaag? 

Lees ook....

‍Onderstaand lees je meer over een bericht van het bestuur van stichting Leven in Aandacht, Lopen in Vrede voor Vrede en over een mooi inititiaf om een liefdesbrief aan onze Moeder Aarde te schrijven

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

www.aandacht.net