Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Leven in Aandacht - Nieuwsbrief juni 2023

Leven in Aandacht - Nieuwsbrief juni 2023

 

Nieuwsbrief Juni 2022  

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,
Als de koekoek in het land is betekent dat voor de webredactie dat de zomer in het land is. De ramen kunnen open en de voeten uit de sokken. Dat heeft iets feestelijks! Deze nieuwsbrief is gevuld veel vrolijke dingen. Met strand, moeders, studie en verdieping, retraitenieuws, feest, blije boeren en een grote nieuwe stap. Lees zelf maar. 
We mogen ook een nieuwe blogger verwelkomen: Sandra van Simply Canvas Farms. Sandra woont samen met haar levenspartner Santi op een boerderij met 5 hectare land in de buurt van Plum Village, die volgens de permacultuur- en voedselbosprincipes wordt ingericht. Zij zal geregeld verslag doen van haar leven in de Zuid-Frankrijk. 
Onze vaste blogger Jan Veenendaal heeft deze keer een prachtig gedicht gemaakt waarin hij ons mee laat voelen in zijn proces van het moeten loslaten van zijn rijke leven als gevolg van zijn ziekte.

‍Jamie gaat naar plum Village

Wake Up-er Jamie Kamminga heeft besloten mee te doen aan het vijf jaren programma van Plum Village. Je leeft dan 5 jaar als non of monnik met de kloostergemeenschap om je beoefening te verdiepen en het boeddhisme te bestuderen. Je kunt Jamie steunen met een donatie, want eerst moet de studieschuld weg.


‍Zondag 25 juni: Verdiepingsdag 

De binnenkant van duurzaamheid

Er is een hele hoop werk aan de winkel om klimaatverandering het hoofd te bieden. Daarvoor zullen we ook juist zorg moeten dragen voor onszelf: ons hoofd, hart en lichaam. Dat bedoelen we met de binnenkant van duurzaamheid!

‍11 juni Verjaardag Boeddha

Vesak bij het EIAB (ook online)

Zondag 11 juni viert het EIAB Vesak. Het is een feestelijke ceremonie waarin zowel de geboorte, de verlichting en het overlijden van de Boeddha herdacht worden. Je kunt erbij zijn, ook online is de dag te volgen

8-13 augustus: Wees stil en heel

Nederlandstalige zomerretraite bij EIAB

‍Grote retraite in het EIAB, het klooster van Thich Nhat Hanh  in Duitsland. De lezingen (in het Nederlands en Engels) worden verzorgd door senior dharmaleraren van de Plum Village kloostergemeenschap. Voor kinderen is er een Nederlandstalig kinderprogramma.


‍Soetra studie online

Lotushart sangha

De Lotushart Sangha waarin soetra’s worden bestudeerd is zichzelf aan het doorontwikkelen. We streven naar meer begrip en diepgang en dat doen we door meer tijd te nemen om te bestuderen, beoefenen en erover te delen. Nieuwe leden zijn welkom.

‍10 juni Zandvoort

Wake Up at the Beach

Welkom bij onze spirituele bijeenkomst op het strand van Zandvoort aan Zee! Wij nodigen alle jongvolwassenen tussen 18 en 40 jaar uit om deel te nemen aan deze unieke ervaring. Ons programma biedt een verscheidenheid aan activiteiten.

‍Oproep De Klankschaal

Thema 'Thuiskomen'

De redactie van de Klankschaal ontvangt graag jullie verhalen over het pad dat je volgt in je leven en beoefening. Je kunt je bijdrage met als thema 'Thuiskomen', insturen voor 31 juli.

Leven op Simply Canvas Farm

‍Het verhaal van Sandra en Santi

Sinds deze maand heeft de website van Leven in Aandacht een nieuwe blogger. Sandra leeft met Santi in buurt van Plum Village en zij zal geregeld verslag doen van haar Simply leven op Canvas Farm

Inschrijving tot eind juli 2023

‍‍Blij boeren bij Happy Farm

Wil je 1 jaar leven en oefenen met de Plum Village gemeenschap en hou je van ecologische landbouw? 


Ode aan moederdag

Door Leni Cellini

Als je jong bent, denk je: Ik ga het helemaal anders doen. Ik ga nooit zo worden als mijn ouders! Ahum. Hoe ouder ik word... 

‍Thuiskomen

Door Jan Veenendaal

Op een dag zullen we beseffen dat we alles kwijtraken. Dan zullen we beseffen dat we niets kwijt kunnen raken omdat er niets is dat we kwijt kunnen raken. 

Ben je nog steeds boedhist?

‍Door Sandra van Simply Canvas Farm

Het is een vraag die nog altijd een paar keer per jaar voorbijkomt. Afhankelijk van welke persoon het vraagt antwoorden Santi of ik dan vrolijk ja of nee.  

Lees ook 

‍Andere verhalen op onze website: 

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

www.aandacht.net