Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Leven in Aandacht - nieuwsbrief juli 2023

Leven in Aandacht - nieuwsbrief juli 2023
Nieuwsbrief Zomer 2023 

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,

“True love is like the sun, shining with its own light,
and offering that light to everyone.”

- Thich Nhat Hanh

Midden in de zomer en toch een nieuwsbrief? Ja, want er is toch veel waarop we jullie attent willen maken, zoals retraites in de kloosters Plum Village en EIAB. En ook willen we jullie bijtijds informeren over wat er in Nederland na de zomer komen gaat: mooie nieuwe series verdiepingsdagen en een heerlijk nazomers yoga en meditatieweekend. 
En lees ook de 'noodkreet' van Plum Village: er is daar veel geld nodig voor renovatie en onderhoud. Als je een gift geeft wordt deze verdubbeld door een anonieme donor. Dus doe mee aan deze actie! Voor nu wensen we iedereen veel ontspanning en zonnige dagen. 

‍Coming home to mother earth

Van 15 tot 29 september organiseert Plum Village voor de derde keer de succesvolle retraite over diepe ecologie: 'Coming Home to Mother Earth'. Naast het gebruikelijke retraiteprogramma werk je mee op de biologische tuinderij van Plum Village, de Happy Farm. Je kunt je al aanmelden.


‍8 - 13 augustus 2023 in EIAB

Nederlandstalige zomerretraite in Duitsland

‍In augustus is er weer de jaarlijkse Nederlandstalige zomer retraite. Een retraite met veel ruimte voor stilte, stoppen, inspirerende lezingen, èn met een Nederlands kinderprogramma. Stichting Leven in Aandacht heeft een carpool pagina aangemaakt, zodat je een afspraak kunt maken om met elkaar mee te rijden.

Dit najaar nieuwe serie verdiepingsdagen in Naarden

thema: VERZOENING EN HELING

Dag 1, zondag 17 september

Je innerlijke kind

Tijdens deze dag worden we ons door middel van meditaties bewust van ons innerlijke kind, het beschadigde en vreugdevolle kind in onszelf en van dat van onze ouders en voorouders. Deze dag wordt begeleid door Maria Moonlion en Albertine Smit, beiden lid van de Orde van Interzijn

‍Dag 2, zondag 22 oktober

Verbindende communicatie

Twee mensen kijken naar dezelfde gebeurtenis en horen dezelfde woorden, maar geven er een andere betekenis aan. Dit kan al snel uitmonden in meningsverschillen, botsingen en strijd. Deze dag wordt begeleid door Albertine Smit en Marja Hurenkamp, beiden lid van Sangha Deventer.

‍29 sept - 1 okt, yoga en meditatie weekend, Loenen

‍De kracht van het hart

Alweer een heerlijk ontspannend weekend Druyoga en Meditatie! Het is een mooie mix van stilte en beweging, goed voor de mind en het lijf. Druyoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd. Begeleiders Jivan de Klerk en Heleen Zeilstra zijn ervaren yogadocenten en beoefenaars in de traditie van Plum Village. 

‍Nieuwe serie van 5 dagen - vanaf 21 okt

De Vijf Aandachtsoefeningen

Najaar 2023 en winter 2024 bieden wij opnieuw de serie van vijf verdiepingsdagen aan over de toepassing van de Vijf Aandachtsoefeningen in het dagelijkse leven. 

Noteer alvast! Sangha Ontmoetingsweekend 27 - 29 okt. Lees meer
Vijfdaagse retraite in Beukenhof met monniken en nonnen van de Plum Village community in Hemelvaartweekend: 8 - 12 mei 2024.


Veel geld nodig voor behoud klooster

Plum Village toe aan renovatie

Plum Village Frankrijk heeft dringend behoefte aan renovatie: nieuwe woningen voor de zusters, nieuwe gastenverblijven en werk aan de infrastructuur zoals water, elektriciteit en septische systemen. 

Stichting Leven in Aandacht

Op zoek naar bestuursleden 

Het bestuur van Stichting Leven in Aandacht is op zoek naar nieuwe bestuursleden om de Nederlandstalige sangha te dienen en te ondersteunen.

Huis met meditatieruimte

Na 12 jaar wordt de woongroep in Meppel (Drenthe) opgeheven. Daardoor komt per 1 december 2023 een huis met 1000 m2 tuin te koop, waarin een prachige meditatieruimte waar sangha Meppel bijeen komt.

Stadsmeditatie in Rotterdam

De stadsmeditatie in Rotterdam is een gezamenlijk initiatief van alle Rotterdamse boeddhistische groeperingen. Elke vrijdagmiddag bij de Laurenskerk,  met wandelmeditatie langs de Maas.


‍Bijenparamita's

Door Koen Demeyer

In deze periode van het jaar bereikt de natuur haar jaarlijks hoogtepunt en ontvouwt het nieuwe leven zoch in vele kleuren, geuren gekwetter en gezoem. 

Wijze lessen over de liefde

Door Jan Veenendaal

Ook op het gebied van de liefde, van houden van, gaf de Boeddha vele wijze lessen, zoals aan Prakriti, die erg veel van Ananda hield.  

When You Look in the Mirror

Door Leni Cellini

When you look in the mirror what do you see? Can you see the stars and the planets, the mountains and the trees?

Lees ook 

‍Nog andere interessante artikelen op onze website: 

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

www.aandacht.net