Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Leven in Aandacht - Nieuwsbrief september 2023

Leven in Aandacht - Nieuwsbrief september 2023

 

Nieuwsbrief September 2023  

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,

Deze nieuwsbrief begint met een zorgelijk bericht van de Thich Nhat Hanh Foundation, n.l. dat de kloosters van Plum Village in Frankrijk hard toe zijn aan renovatie van een aantal essentiele onderdelen. Er is een verzoek om ruimhartig te doneren. Een anonieme en genereuze donor heeft toegezegd elke schenking te zullen verdubbelen! 

Na de zomer begint weer van alles op gang te komen: we hebben diverse berichten 'Uit de sangha' en aankondigingen van ons verdiepingsprogramma. We zijn er blij mee dat steeds meer groepen binnen onze gemeenschap onze nieuwsbrief als platform gebruiken om bekendheid te geven aan activiteiten. Leven in Aandacht groeit en bloeit!

‍Plum Village heeft veel geld nodig voor onderhoud en
renovatie. Draag ook bij en geef een donatie!

Uit de oproep van de Thich Nhat Hanh Foundation: "We moeten investeren in de voortzetting van Thay's werk. Ik kan geen betere manier bedenken om zijn werk voort te zetten dan door de oefencentra te waarderen, erin te investeren en ze te steunen. Het is nu aan ons om precies dat te doen - om die heilige taak voort te zetten. Om over te nemen wat hij heeft opgebouwd en er niet alleen voor te zorgen dat het blijft bestaan, maar dat het blijft groeien, innoveren en uitbreiden."


‍23 sept, Dag van Aandacht, Ubbergen

In verbinding met de sangha 

Wat moet de sangha zijn om je te kunnen verbinden? Een veilige plek, waar je van hart tot hart kunt delen en in de traditie kunt oefenen. Deze dag van de Nijmeegse sangha wordt begeleid door dharmaleraar Jorieke Rijsenbilt.

‍29 sept - 1 okt, Weekend, Loenen

Druyoga en Meditatie

Samen met yogadocenten Heleen Zeilstra en Jivan de Klerk organiseren we een heerlijk ontspannen nazomers Dru Yoga - en Meditatieweekend, de Kracht van het Hart. Ervaring is niet nodig.

‍Serie 5 dagen, vanaf 21 okt, Utrecht

De Vijf Aandachtsoefeningen 

Op een retraite is het allemaal helder en kan het zo gemakkelijk lijken om de Vijf Aandachtsoefeningen toe te passen in leven van alledag. Eenmaal weer thuis ervaren we dat vaak anders. Hierover delen en samen oefenen kan helpen.

‍27 -29 okt, Weekend Loenen

Sangha Ontmoetingsweekend

Dit jaar is er weer een Sangha-Ontmoetingsweekend met als thema 'Een Bloeiende Sangha'. Dit weekend is speciaal voor begeleiders van sangha’s. Zowel beginnende alsook ervaren sanghabegeleiders zijn van harte welkom. 

‍Verdiepingsdagen in Naarden

Serie Verzoening en Heling

Dit najaar is er weer een serie van 3 verdiepingsdagen in Naarden. Er is veel belangstelling. De eerste dag is al uitverkocht. Je kunt je nu ook inschrijven voor:
- Dag 2 Verbindende communicatie, 22 okt
- Dag 3: Diversiteit en Inclusiviteit, 26 nov


Mindfulness van Moonfulness

Als ik naar de volle maan kijk, adem ik diep in en uit en zeg: "Volle maan ik weet dat je er bent, en ik ben heel gelukkig".
- Thich Nhat Hanh

Het webteam gaat opnieuw de maandelijkse 'Moonfulnessbell' aanbieden. Je kunt het bericht bij volle maan lezen op de website.

Oproep groep Zeist

‍LAT community in wording

Graag ontmoet ik mensen die net als ik, door de week heen willen verbinden in samen eten in aandacht, samen mediteren en lopen in aandacht. Eventueel om samen wellicht later ook een spirituele woongroep te vormen. 

‍In aug, sept en okt in Amsterdam

Mindfulness voor kinderen

Komende maanden worden in Amsterdam opnieuw workshops mindfulness aangeboden voor kinderen van  7-11 jaar. Begeleider is Ilse Krabben, die ook een boek over mindfulness schreef voor kinderen.

Nu ook in Meppel

‍Lopen in vrede voor vrede

Sinds januari 2023 lopen we in Meppel elke 2e zondag in de maand om 10 uur in vrede voor vrede. We oefenen de energie van vrede en compassie voor onszelf en alle levende wezens op onze planeet aarde.

‍Zondag 27 augustus, Groenekan

Climate fresk day

De Earth Holder Sangha organiseert komende zondag 27 augustus een Climate Fresk dag in Groenekan bij Utrecht. Het is kort dag, maar we hopen dat veel van jullie mee willen en kunnen doen. 


‍Waarom eigenlijk?

‍Door Sandra Alderden

Het is ruim twintig jaar geleden dat ik “Old Path White Clouds” las van Thay. Het is één van mijn favoriete boeken van hem.  

‍Ontwaken

‍Door Carla Schoenmakers

Vanmorgen werd ik wakker met opnieuw een hele dag voor me. Een bijzondere dag, want nog helemaal open. 

Lees ook 

‍Nog enkele interessante artikelen op onze website:

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

www.aandacht.net