Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Leven in Aandacht - nieuwsbrief oktober 2023

Leven in Aandacht - nieuwsbrief oktober 2023
Nieuwsbrief Oktober 2023  

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,

Tijdens een herdenkingsceremonie op 29 januari 2024  - twee jaar na zijn overlijden - wordt onze geliefde leraar Thich Nhat Hanh formeel een voorouderlijke leraar van Tư Hieu, de basis tempel van de Plum Village traditie. The Mindfulness Bell nodigt uit tot inzendingen die reflecteren op Thay's voortzetting, in contact te komen met de voorouderlijke stroom en met het gevoel verbonden te zijn met de diepe, rijke Plum Village afstammingslijn. 
Iedereen kan op zijn eigen wjze een eerbetoon maken voor Thay.
Zo ook hiphop artiest en dharmaleraar Born I met een prachtige muzikale tribute.
In het boek 'Tears become rain' vertellen boefenaars hoe de beoefening van Thay en Plum Village hen geholpen heeft door een diepe crisis te geraken en een nieuwe wending aan hun leven te geven.
Inmiddels zien we de contouren van een volgende Monastic Tour in mei 2024. Wake Up, St. Leven in Aandacht en diverse sangha's slaan de handen ineen en organiseren enkele grote evenementen in Nederland en Vlaanderen. Meer nieuws hierover in de volgende nieuwsbrief.
Noteer alvast: Retraite Beukenhof van 8-12 mei (Hemelvaatweekend) 2024.


‍Hiphop tribute aan Thich Nhat Hanh

Ofosu Jones-Quartey, dharmaleraar, schrijver en hiphopmuzikant, bekend onder de artiestennaam Born I, heeft een tribute gemaakt aan Thich Nhat Hanh. Hij geeft met zijn 'Om Mani Padme Hum', op eigenzinnige en aansprekende wijze uiting aan zijn dankbaarheid voor en betekenis van de lessen van Thich Nhat Hanh. Inmiddels is er ook een nieuw album, AMIDA, uitgekomen met meer nummers met boeddhistische inspiratie.


‍‍27 - 29 oktober, Sangha Ontmoetingsweekend,Loenen

Een bloeiende sangha

‍Begeleiders sangha's

Dit jaar is er weer een Sangha-Ontmoetingsweekend met als thema 'Een Bloeiende Sangha'. Dit weekend is bedoeld voor zowel beginnende als ervaren sanghabegeleiders, oud en jong. 

‍Interview Hilly Bol

Hilly Bol is een van de drijvende krachten achter het Sangha-ontmoetingsweekend. In het interview vertelt ze over haar achtergronden en die van het weekend dat al sinds 2008 tweejaarlijks plaatvindt

12 november, Bergkerk Amersfoort

Start landelijke ZingSangha

De ZingSangha is een sangha waar je steeds weer opnieuw aan kunt komen; iedere sanghamiddag vormen we een nieuw koor. De middag wordt begeleid door Joriek Rijsenbilt en Miranda van Schadewijk, beiden lid van de Orde van Interzijn.

Online cursus Plum Village, 2e editie

Zen and the Art of Saving the Planet

Voor de tweede keer heet Plum Village ons welkom bij een zeven weken durende diepgaande online leerreis. Deze Engelstalige cursus loopt van 15 oktober tot 3 december.


‍Herdenkingsboek Thich Nhat Hanh

32 persoonlijke verhalen over helende ontmoetingen met Thay

"Ik had het grote geluk om Thich Nhat Hanh en zijn gemeenschap te ontmoeten, op een moment dat de omstandigheden voor mij zwaarder leken dan ik kon dragen. Dat was ongeveer een jaar of 16 geleden en die ontmoeting heeft mijn perspectief en de loop van mijn leven veranderd. De vriendelijke zorgzame aandacht en openheid waren voor mij een openbaring. De ontwapenende eenvoud en helderheid van inclusiviteit en compassie maakte dat ik me direct veilig en welkom voelde." - Hans d'Achard uit Eindhoven

Stembevrijding en Zingsangha

Toetsenist gezocht

Ben jij bekend met de traditie van Thich Nhat Hanh en speel je toetsen? Ben jij bereid op een dag van aandacht, een ZingSanghadag of andere stembevrijdings activiteiten tegen een kleine vergoeding te spelen?

Thich Nhat Hanh herdenken

Mindfulness Bell

Op 29 januari 2024  - twee jaar na zijn overlijden - zal onze geliefde leraar Thich Nhat Hanh formeel een voorouderlijke leraar worden. The Mindfulness Bell nodigt ons uit tot inzendingen die reflecteren op Thay's voortzetting,

Utrecht

Lopen in vrede voor vrede

In Utrecht loopt een groep mensen nu al weer anderhalf jaar in vrede voor vrede. Elke zondagochtend spreken ze af en lopen zij met elkaar vanuit het startpunt: stadspark Lepelenburg.

Schrijf een bijdrage voor de Klankschaal

Thema ontmoeten

Het voorjaarsnummer van de Klankschaal (nummer 73) heeft als thema Ontmoeten. Kopij van onze lezers is van harte welkom. De sluitingsdatum is 30 november 2023. Bijdragen bij voorkeur per e-mail zenden aan redactie@aandacht.net. Graag in Word en zonder opmaak. Foto’s of illustraties afzonderlijk leveren, liefst digitaal (JPEG- of TIFF-formaat en minimaal 1 MB) per e-mail onder vermelding van de naam van de fotograaf. Niet alle bijdragen kunnen altijd worden geplaatst. De redactie overlegt zo mogelijk met auteurs over eventuele aanpassing van teksten. Wij zijn jullie dankbaar voor de bijdragen!


‍Opnieuw beginnen met Washoe

Door Koen Demeyer

Onlangs waren mijn vrouw en ik bij het majestueuze Tahoe-meer in de Californische Sierra Nevada, het hoogste meer van heel Noord-Amerika.

Zachte ogen, stevige ruggengraat

Door Leni Cellini

Wat vind ik het soms ontzettend moeilijk om boosheid te uiten of grenzen te stellen. Het patroon om vooral begripvol te zijn en mild voor de ander, is erg sterk.

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

www.aandacht.net