Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Leven in Aandacht - nieuwsbrief januari 2024

Leven in Aandacht - nieuwsbrief januari 2024
Nieuwsbrief Januari 2024  

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,
Het afgelopen jaar waren er in de wereld en in onze gemeenschap veel veranderingen. Daar kunnen wij niets aan doen. Dat is de aard van het bestaan. Zo is in november is onze inspirerende blogger Jan Veenendaal uit de tijd gegaan. Wij missen hem.
Het verdiepingsprogramma blijft haar mooie dagen van aandacht organiseren en aanbieden. Dit jaar wordt o.a. een serie over 'De Vijf Overdenkingen' aangeboden. En we verheugen ons op de komst van een grote groep monniken en nonnen uit Plum Village in mei volgend jaar. 
Ook de blogs blijven regelmatig verschijnen. Met de vakantietijd in het vooruitzicht delen we graag de bijzondere muzikale meditaties van Brother Freedom met jullie.
Geniet nog van de feestdagen en we wensen jullie een goed en aandachtig 2024.


Brother Freedom - Music infused meditations

Met de feestdagen in het vooruitzicht delen we graag de bijzondere muzikale meditaties van Brother Freedom met jullie. Verder in de nieuwsbrief kan je zijn verhaal lezen. Op zijn YouTube kanaal kan je zijn geleide meditaties vinden. Geschikt om op te dansen en geschikt om bij te rusten, enjoy.


V‍ijf verdiepingsdagen in Naarden

Serie de Vijf Overdenkingen

‍Zondag 14 jan Naarden

Omgaan met kwetsbaarheid

Kunnen we oefenen in het omgaan met onze kwetsbaarheid? Kunnen we het leven juist meer omarmen als we het besef van kwetsbaarheid kunnen samenbrengen met genieten? Deze dag wordt begeleid door  Miranda Schadewijk en Renate Glerum, beiden lid van de Orde van Interzijn.

‍Zondag 25 febr Naarden

Verlies en verandering

In ieders leven zijn er verliezen en onze verlieservaringen kunnen heel verschillend zijn. Rouw is een proces met onverwachte, vaak heftige gevoelens. Hoe helpt de beoefening ons bij verlies en verandering? Deze dag wordt begeleid door dharmaleraar Hilly Bol.

‍Beginnerscursus vanaf 6 maart

Mediteren kun je leren

Zitten op een kussen of stoel lijkt zo makkelijk, maar hoe doe je dat eigenlijk? Door de basis van het zitten, ademen en lopen goed uit te leggen, en hiermee te oefenen, hopen wij de deelnemers vertrouwen te geven in hun beoefening, zodat zijn uiteindelijk zelf hun eigen meditatieleraar kunnen worden. Begeleiders zijn Peter van Leeuwen, lid van de Orde van Interzijn, en Wake Upper Jan-Jitze Hees.

‍Retraiteweekend 1-3 maart

Omgaan met stress en burn-out

Hoe sneller we gaan, hoe sneller we ons vaak ontevreden en moe voelen, ons gaan haasten om meer gedaan te krijgen. Stoppen, ontspannen, zijn met wat is, hiervoor zorgen en helen. Dat is wat we dit weekend samen met jullie willen oefenen. Dit weekend wordt begeleid door leden van de Orde van Interzijn: Jacquelien van Galen en Marijke Steenbergen en dharmaleraar Margriet Messelink.

‍In mei 2024: Monniken en nonnen uit Plum Village in Nederland en Vlaanderen

monastic tour 2024

In mei 2024 komt een grote groep monniken en nonnen van Plum Village naar Nederland en Vlaanderen. Samen met seniordharmateacher br. Phap Ung (foto) zullen zij op diverse plekken inspirerende mindfulness events begeleiden. Zij zetten het levenswerk van zenmeester Thich Nhat Hanh voort. De tour staat in het teken van het thema Inclusiviteit. Come as you are, wees welkom!


New Hamlet Plum Village

Nieuw nonnenverblijf

Suzanne van Elswijk is samen met de Thich Nhat Hanh Foundation een fundraising gestart voor een nieuw nonnenverblijf. Tot 31 december 2023 zullen alle donaties worden verdubbeld door een anonieme donateur tot een maximum van $ 1 miljoen. 

Monastic Life / A Life Change

Brother Freedom

Hier kunnen jullie het verhaal van Brother Freedom lezen dat in 2020 op de website van Plum Village is verschenen. Inmiddels is hij recent opnieuw zijn hart gevolgd en het lekenleven weer ingestapt, waar hij een fundraising voor is gestart.

‍Elke zondagavond

Zusters Plum Village chanten voor Vrede en Liefde

De zusters van Lower Hamlet in Plum Village verzorgen elke zondagavond chanten voor vrede: Touching Peace - Growing Love. Je kunt hier bij zijn via Zoom. Sister Luc Nghiem: “Let us come together and support each other in cultivating the energy of peace and love. Let us be grounded in the Great Wisdom of interbeing.”


Er is genoeg moddder, maar waar blijft de lotus?

Door Sandra Alderden

We gaan koffiedrinken in Eymet en voor de gelegenheid heb ik mijn leuke kleren uit de kast getrokken. Maar voordat we vertrekken wil ik nog even snel de kippen loslaten uit hun hok. Ik trek mijn regenlaarzen over mijn broekspijpen en kluun richting het hok waar tien ongeduldige beestjes al staan de trappelen.

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

www.aandacht.net