Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Leven in Aandacht - nieuwsbrief februari 2024

Leven in Aandacht - nieuwsbrief februari 2024

 

Nieuwsbrief Februari 2024  

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,
Welkom bij deze tweede nieuwsbrief van het nieuwe jaar. Veel van de wintersneeuw is weggesmolten en de goede verstaander ziet overal de tekenen van het nieuwe groeiseizoen. De sneeuwklokjes bloeien!
H
et is nu twee jaar na het overlijden van onze leraar Thich Nhat Hanh (Thay). Een eerste herdenkingsceremonie in Plum Village heeft op 21 januari plaatsgevonden. De rouwperiode is hiermee afgesloten. Inmiddels zijn 400 monniken en nonnen van 11 Plum Village centra in de hele wereld in Vietnam samengekomen voor de groote Transformatieceremonie op 30 januari. Dan wordt Thay geeerd als de 5e patriarch van de Tu Hieu tempel en de 1e patriarch van de Plum Village Community for Engaged Buddhism. Je kunt deze ceremonie via lifestream volgen. Lees verder meer.
Zoals altijd kan je in deze nieuwsbrief ook weer oproepen uit de sangha, aankondigingen van het verdiepingsprogramma en inspirerende blogs te vinden. 


Eerbetoon aan thay als voorouder

In januari 2024 zijn 400 kloosterlingen van Thich Nhat Hanh (Thay) vanuit 11 centra over de hele wereld samengekomen in Vietnam om onze geliefde leraar te eren wanneer hij als voorouder wordt opgenomen in onze lineage. Al eerder vond een herdenkigsdienst plaats in Plum Village op 21 januari. Deze is nog te zien op video. Op 30 januari is een grote ceremonie in Vietnam ter ere van Thay als 5e patriarch van de Tu Hieu tempel en stichter van de Plum Vilage Community for Engaged Buddism. Je kunt deze volgen via lifestream.


1-3 maart, retraiteweekend Loenen

Mindful omgaan met stress en burn-out

Voel je de druk van constante eisen? Balanceer je op de rand van een burn-out? Dan is het tijd om op de pauzeknop te drukken en te investeren in je welzijn. Gun jezelf een heel weekend om dieper in de beoefening van mindfulness te komen op weg naar een evenwichtiger en vrijer leven..

‍24 maart, verdiepingsdag Naarden

Vreugde voeden, word ik daar nou gelukkig van?

Hoe ontwikkel je de gewoonte van het genieten van kleine en grote dingen en helpt dit nou werkelijk als de storm zich aandient? Deze thema's staan centraal in deze speelse dag van aandacht, begeleid door Verena Bottcher, lid van de Orde van Interzijn.

Vanaf 6 maart

Mediteren kun je leren

Voor de 2e keer bieden we voor beginnende beoefenaars een serie van 5 online bijeenkomsten aan, die wordt afgesloten met een fysieke oefendag in het Boeddhistisch Centrum Amsterdam.

‍mei 2024: Monastic tour 

In mei 2024 komt een groep van 7 monniken en nonnen van Plum Village naar Nederland en Vlaanderen om op diverse plekken inspirerende mindfulness events te begeleiden. Met Hemelvaart is er een grote retraite in Biezenmortel. Op 18 mei een Dag in Aandacht in Leuven, bij de Universiteit, en op 20 mei (Pinksteren) een mindfulness middag in Rotterdam met een loopmeditatie na afloop.
De tour staat in het teken van Inclusiviteit: Come as you are, wees welkom!

Serie br. Phap Xa - nu op video

De lessen van meester Linji

Vorig jaar december werd een online cursus van vier bijeenkomsten verzorgd door de Nederlandse broeder Phap Xa over de lessen van meester Linji, stichter van de zenschool waar ook Plum Village toe behoort. De lezingen van br. Phap Xa zijn nu allemaal opgenomen op video. Je kunt ze bekijken op ons YouTube kanaal.


19-20 april: Masterclass BUN

Klimaatpsychologie & Dharma

Boeddhistische beoefening staat niet los van de uitdagingen waar we als samenleving voor staan, maar hoe blijven we gelijkmoedig, terwijl we meebewegen met de noden van deze tijd? Daarover gaat deze masterclass. Je kunt je al aanmelden.

‍Vanaf maart 2024

Nieuwe aflevering succesvolle online cursus Plum Village

Do you want to find ways to bring mindfulness to your climate response? This new online journey harnesses the wisdom of Zen Master Thich Nhat Hanh to teach us how to face challenging feelings and create a sense of freedom and possibility.

Gezocht voor stichtingsbestuur 

Jurist/beoefenaar

Het bestuur van Stichting Leven in Aandacht is, binnen de gemeenschap van beoefenaren in de traditie van Thich Nhat Hanh, op zoek naar een jurist die het bestuur kan ondersteunen bij de gedachtenvorming over nieuwe statuten en een huishoudelijk reglement. 

‍De Klankschaal vraagt om bijdragen

Groei en transformatie

Voor het zomernummer van de Klankschaal kiezen we het thema "Groei en transformatie". Thich Nhat Hanh kon altijd zo mooi vertellen over de gele, frisse maiskorrel waarin je de hele maisplant, zijn voorouders en nakomelingen kon zien. 


Proeven van mindfulness

Door Sandra Alderden

Het ontwikkelen van veerkracht, het vinden van balans, het vergroten van levensvreugde, meer zelfacceptatie en -liefde vinden, lekkerder kunnen slapen... 

Het stille geluid van sneeuw

Door Koen Demeyer

Het subtiele spel van de sneeuwvlokken en het knerpende ritme onder mijn voeten nodigt mij uit tot een bijzondere dans met de stilte. Volg me en dans met mij mee:

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

www.aandacht.net