Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Leven in Aandacht - nieuwsbrief maart 2024

Leven in Aandacht - nieuwsbrief maart 2024

 

Nieuwsbrief Maart 2024  

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,
De dagen blijven nat en grijs in ons land, waar de lage lucht ons nederigheid leert zoals Jacques Brel zong. Maar met de bril op van interzijn zien we dat de zon aanwezig is in de regen. De windstilte in de storm. Vrede in oorlog. Rust in chaos. Zonder ons hart te sluiten voor pijn en verlies, kunnen we aanwezig zijn in de schoonheid van het het hier nu. In deze nieuwsbrief weer tal van nieuwe initiatieven en inspiraties. Informatie over komende events, nieuws uit de sangha en we zijn blij een nieuwe blogger te introduceren: Jana Verboom. Welkom Jana!

Parallel Verzen voor het nieuwe jaar

Thich Nhat Hanh heeft een traditie in het leven geroepen om aan de vooravond van het Maanjaar de sangha een eenvoudig poëtisch dubbelvers in kalligrafie aan te bieden dat onze mindfulnessbeoefening het hele jaar door kan inspireren en voeden. De Plum Village gemeenschap is blij deze prachtige traditie voort te kunnen zetten.


Zondag 24 maart: dag in Naarden

Vreugde voeden

Hoe ontwikkel je de gewoonte van het genieten van kleine en grote dingen en helpt dit nou werkelijk als de storm zich aandient? Deze thema's staan centraal in een speelse dag van aandacht, waarbij ook moeilijke vragen niet worden geschuwd.

‍Zondag 21 april: dag in Naarden

Happy continuation

Hoe oefen jij met loslaten van wat je dierbaar is en waar je van houdt? En hoe kan het besef dat voortzetting van jouw waarden en aspiraties mogelijk is, daarbij helpen? Je kunt gaan zien dat je in elk moment herboren wordt; happy continuation

Plum Village komt naar Nederland en Vlaanderen

Zeven monniken en nonnen van Plum Village komen in de maand mei naar Nederland en Vlaanderen om mindfulness bijeenkomsten te begeleiden en onze beoefening te inspireren. De monniken en nonnen begeleiden de volgende bijeenkomsten:

  • 5 mei Dag van Aandacht in Vietnamese tempel Almere. Bedoeld voor de Vietnamese gemeenschap. Voertaal is Vietnamees
  • 8 – 12 mei Retraite in Beukenhof, Biezenmortel. Grote 5-daagse mindfulness retraite in Hemelvaartweekend. Voertaal is Nederlands met mogelijkheid vertaling in Engels. De retraite is bijna volgeboekt. 
  • 18 mei Dag in Aandacht Leuven bij Universiteit Leuven. Voertaal is Nederlands met mogelijkheid vertaling in Engels. Inschrijving open; nog volop plaatsen beschikbaar
  • 20 mei Mindfulness middag Rotterdam in Hofpleintheater met na afloop loopmeditatie door de stad. Voertaal is Nederlands met mogelijkheid vertaling in Engels. Inschrijving open per 1 maart

Doe ook mee en laat je voeden en vernieuwen door de inspirerende aanwezigheid van de monniken en nonnen van Plum Village!

8 - 20 april 2024

Pelgrimage in India

In het voorjaar van 2024 vindt er weer een pelgrimsretraite voor Plum Village beoefenaars uit de hele wereld plaats. Deze wordt geleid door de monniken van Plum Village en het EIAB.

20 - 28 april 2024

Mardi Himal Trek in Nepal

Deze trektocht is ideaal voor een stille meditatieretraite omdat die fysiek niet intens is. De tocht speelt zich af in het grootse Himalayagebergte en herinnert ons aan onze plaats in het universum.


Middag van Aandacht, 24 maart, Hilversum

Start van nieuwe gezinssangha

Zoek je ook naar manieren om de vruchten van de beoefening mee te nemen in je gezinsleven? Ontdek een nieuw pad met onze opkomende gezinssangha in het voorjaar van 2024! Ons doel is om een warme en ondersteunende gemeenschap te creëren waarin gezinnen samen kunnen komen om te oefenen, te verbinden en te genieten van kostbare momenten. 

24 maart - Dag in Aandacht - Utrecht

Stromen als een rivier

Al een tijdje zijn we bezig om een Centrum Interzijn mogelijk te maken. In dit proces oefenen we regelmatig samen en vinden we het pad dat we lopen net zo belangrijk als het resultaat. Wees welkom!

Boekentafel zoekt vrijwilligers

Wat is er mooier dan na een lezing in één van zijn boeken nog terug te kunnen lezen wat je zo aangesproken of geraakt heeft?De boeketafel heeft als doel het gedachtegoed van Thay te verspreiden.

Thema Groei en transformatie

Schrijf een bijdrage voor het komend nummer van de Klankschaal. De redactie ontvangt graag jullie verhalen over je pad en je beoefening. Schrijf ons voor 31 maart.


Wenen doe je best thuis?

Door Leni Cellini

‍‍‍“We moeten ten allen tijde vermijden dat je op je werk in tranen uitbarst. ”Dat zei mijn dokter enkele jaren geleden toen ik in een moeilijke periode zat.

Mijn enkel en ik (1)

Door Jana Verboom

‍‍‍“Het wonder is niet om te lopen op water of vuur, het wonder is te lopen op aarde.” Deze uitspraak van zenmeester Linji werd vaak aangehaald door Thich Nhat Hanh. 

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

www.aandacht.net